Σκληρή απάντηση Τεμπονέρα στον Κοντογιανόπουλο για το άρθρο του κατά της αριστεράς με αφορμή την αστυνομία στα Πανεπιστήμια

 Σκληρή απάντηση Τεμπονέρα στον Κοντογιανόπουλο για το άρθρο του κατά της αριστεράς με αφορμή την αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Επίθεση κατά της Αριστεράς για να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα, όπως λέει, της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, επιδόθηκε με άρθρο του στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Παιδεία και Αριστερά», ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Άρθρο που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Διονύση Τεμπονέρα μια και ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ήταν όπως επισημαίνει ο «Υπουργός Παιδείας, της “δολοφονίας Τεμπονέρα”».

Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος στο άρθρο του κάνει λόγο για «τη βία με αριστερό πρόσημο» και για «…αριστερόχρωμη βία στα πανεπιστήμια, που πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατίας…».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας με ανάρτησή του επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος να κουνάει το δάχτυλο στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη βία, όταν «το πολιτικό του βιογραφικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις οργανωμένες παρακρατικές ομάδες της δεξιάς, που χτύπησαν, ξυλοφόρτωσαν, ξυράφισαν και τελικά δολοφόνησαν εν ψυχρώ».

Ο γιός του δολοφονημένου αγωνιστή εκπαιδευτικού επισημαίνει ακόμα το «σύστημα Μητσοτάκη», ανασύρει τα αιματοβαμμένα δεξιόχρωμα βαμπίρ, της δεκαετίας του 90’, για να προωθήσει τελικά, όσα πριν από λίγο καιρό, έλεγε ο Μάκης Βορίδης: «… παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς, για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος υποχρεώθηκε σε παραίτηση την επομένη της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα και ενώ οι αντιδράσεις είχαν επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Παράλληλα αποσύρθηκε και το σχέδιο νόμου που είχε καταθέσει.

Αναλυτικά η απάντηση του Διονύση Τεμπονέρα στο άρθρο του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου
«Διαβάζω το άρθρο, του πρώην Υπουργού Παιδείας, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, στο σημερινο Βήμα της Κυριακής, με τίτλο
Ανάμεσα στα όσα λέει ο πρώην Υπουργός Παιδείας, της «δολοφονίας Τεμπονέρα», αφού επιδίδεται σε ένα αντιδραστικό παραλήρημα κατά της Αριστεράς συνολικά, υπερασπιζόμενος την αναγκαιότητα ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, ισχυρίζεται ότι, «τα κόμματα της Αριστεράς αρνούνται την πραγματικότητα. Την βία με αριστερό πρόσημο». Μιλάει επίσης για «…αριστερόχρωμη βία στα πανεπιστήμια, που πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατίας…».

Δεν είναι ότι, ο Κοντογιαννόπουλος έχει το θράσος, να κουνάει το δάχτυλο στην εκπαιδευτική κοινότητα, για τη βία.
Δεν είναι ότι, το πολιτικό του βιογραφικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις οργανωμένες παρακρατικές ομάδες της δεξιάς, που χτύπησαν, ξυλοφόρτωσαν, ξυράφισαν και τελικά δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Δεν είναι καν ότι, ο Κοντογιαννόπουλος, λησμονεί τους κάθε λογής Κατσαφάδους και τους μπράβους της ΟΝΝΕΔ, που αλωνίζουν για δεκαετίες στα πανεπιστήμια.
Είναι ότι, το «σύστημα Μητσοτάκη», ανασύρει τα αιματοβαμμένα δεξιόχρωμα βαμπίρ, της δεκαετίας του 90’, για να προωθήσει τελικά, όσα πριν από λίγο καιρό, έλεγε ο Μάκης Βορίδης.

Να γίνουν δηλαδή «… παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς, για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Είναι αλήθεια ότι, η Αριστερά έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης, για το γεγονός της υποχώρησης, του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος.
Μέσω του νόμου (πια) Κεραμέως όμως, οι οπαδοί του «τέλους της ιστορίας» επιχειρούν να ξεμπερδέψουν μια και καλή, με την νεολαία και τους αγώνες της.
Φοβούνται τη νεολαία, γιατί ξέρουν ότι, από εκεί θα το βρουν».

Σχετικά Άρθρα