Ρίξτο στον χιονιά…

 Ρίξτο στον χιονιά…

Πριν μια δεκαετία, παρακολουθώντας ειδήσεις από το Μόναχο που ζούσαμε, ο 8χρονος γιος μου λέει: «μα πως είναι δυνατόν με τόσο λίγο χιόνι να κλείνουν οι δρόμοι στην Αττική όταν εδώ με πολύ περισσότερο χιόνι δεν κλείνουν ποτέ;»

του ΑΝΔΡΕΑ ΨΥΧΑΡΗ

Ενδεχομένως σήμερα να έπεσε υπερβολικά πολύ χιόνι. Ομως το κράτος απέδειξε, για μια ακόμη φορά και παρά τις έγκυρες προβλέψεις των μετεωρολόγων, ότι ήταν απροετοίμαστο και ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας για να μην κινδυνέψουν ζωές ενώ ο Περιφεριαρχης Αττικής κ. Πατουλης μας ανακοίνωσε μέσω τουιτερ ότι αρμοδιότητα για καθαρισμό της Εθνικής έχει η εταιρεία που την διαχειρίζεται.

Ας αναρωτηθεί όμως η Κυβέρνηση ποιος και με τι κριτήρια υπέγραψε την σύμβαση και εάν είχε η εταιρεία την δυνατότητα να διαχειριστεί (προσωπικό, μηχανήματα, εμπειρία) τέτοια κατάσταση.

Είναι πραγματικά κουραστικό για τον έλληνα πολίτη να πληρώνει φόρους (που πολλές φορές είναι κατα κοινή ομολογία άδικοι) και το κράτος, διαχρονικά, να μην μπορεί να ανταποκρίνεται. Οι φυσικές καταστροφές είναι κάτι αναπόφευκτο- η διαχείρηση τους όμως είναι κάτι που οι αρμόδιοι ζήτησαν να αναλάβουν από τον ελληνικό λαό.

Βεβαια, δεν μπορούν να επιλύσουν την αναρχία στα πεζοδρόμια ή να κλείσουν τις λακούβες στους δρόμους όποτε μήπως φταίμε εμείς….

Σχετικά Άρθρα