“Μήδεια” : Χιονίζει στην Αθήνα. Σε ετοιμότητα ο Πειραιάς (εικόνες)

 “Μήδεια” : Χιονίζει στην Αθήνα. Σε ετοιμότητα ο Πειραιάς (εικόνες)

Η “Μήδεια” έφερε το χιόνι στην καρδιά της Αθήνας και οι εικόνες που καταγράφει ο φωτογραφικός φακός είναι μοναδικές.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους- δεν αποκλείεται να υπάρξει χιονόστρωση… ακόμα και στην πλατεία Συντάγματος αύριο το πρωί, καθώς η χιονόπτωση θα είναι μεγάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Αθήνα και οι γειτονιές της ντύνονται στα λευκά.

Πυκνές χιονοπτώσεις σαρώνουν τα βόρεια προάστια της Αθήνας, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να εντείνονται κατά τις νυχτερινές ώρες.

Στο Μαρούσι, το Ηράκλειο και την Κηφισιά η χιονόπτωση είναι πυκνή και το ύψος του χιονιού στο δρόμο ανεβαίνει πριν από τα μεσάνυχτα.

O Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι στην Αττική τις επόμενες ώρες από τα μεσάνυχτα και για ένα 12ωρο προς τις προμεσηβρινές ώρες της Τρίτης, αναμένονται νέες χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ισχυρές, που θα πιάσουν όλο τον νομό.

Η χιονόπτωση θα είναι πιο έντονη στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν προς το μεσημέρι. Π

ρος τα μεσάνυχτα όμως, δεν αποκλείεται να βγουν τοπικές χιονοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα είναι κατά μέσο όρο 4 βαθμοί.

Σε ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται ο Δήμος Πειραιά, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Συγκεκριμένα, θα συνεχίσει να λειτουργεί με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης σε 24ωρη βάση, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων, για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών από την κακοκαιρία. (Διεύθυνση Υπνωτηρίου: Μυκάλης 51, Καμίνια – τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Επίσης, ο Δήμος Πειραιά, με μέριμνα των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη δημιουργία παγετού, με ειδικά οχήματα για τη ρίψη άλατος σε δρόμους της πόλης, ανάλογα με την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μανώλης Δράκος