Κόκκαλης :”Από την Λάρισα τους στέλνουν για εμβολιασμό στον Βόλο”

 Κόκκαλης :”Από την Λάρισα τους στέλνουν για εμβολιασμό στον Βόλο”

Καθυστέρηση και έντονες δυσλειτουργίες της διαδικασίας του εμβολιασμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασ. Κόκκαλης με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Βασ. Κικίλια.

Στην ερώτησή του ο κ. Κόκκαλης μεταφέρει – όπως αναφέρει – πλήθος περιπτώσεων ηλικιωμένων που αδυνατούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και άλλων που αναγκάζονται να κάνουν ταξίδια δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας τους.

O κ. Κόκκαλης στην ερώτηση του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζει πλήθος ηλικιωμένων απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του Λάρισας, στην προσπάθεια τους να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού για τον εμβολιασμό για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σε αρκετούς που επιχειρούν να κλείσουν ραντεβού μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας το σύστημα δέχεται τα στοιχεία τους, αλλά τους παραπέμπει σε γειτονικό νομό (Μαγνησίας) και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο είναι ταξίδι (μέση απόσταση) περίπου 80 χλμ.

Χρυσοχοΐδης: Δική μου απόφαση να κλείσει η Εθνική Οδός

Σε άλλους συμπολίτες μας που κατορθώνουν να βρούνε ημερομηνία για το πρώτο ραντεβού εν τούτοις το σύστημα δεν ολοκληρώνει την κράτηση, γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο δεύτερο ραντεβού.

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες σ’ όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας υπάρχει μηδενική διαθεσιμότητα πλην αυτών της Ελασσόνας, Παλαμά και Πύλης, όπου και πάλι δίνεται ραντεβού μόνο για το πρώτο ραντεβού, όχι για το δεύτερο.

Επειδή, οι πολίτες πληροφορούνται ότι ο εμβολιασμός προχωρά γρήγορα και σωστά πλην όμως η πραγματικότητα διαψεύδει.

Ερωτάσθε: Πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει στον Νομό Λάρισας και πόσοι έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο δίμηνο; Υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια αλλά και στη διαθεσιμότητα (για την πραγματοποίηση αυτών);».