Αυστρία: Παρατείνει το lockdown μέχρι το Πάσχα των Καθολικών

 Αυστρία: Παρατείνει το lockdown μέχρι το Πάσχα των Καθολικών

Μετά τη Γερμανία που έθεσε ως ορίζοντα χαλάρωσης των μέτρων το Πάσχα, και η Αυστρία ανακοίνωσε ότι παρατείνει μέχρι το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, το lockdown για εστίαση, ξενοδοχεία, πολιτισμό.

Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία, την παράταση του lockdown μέχρι περίπου το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, για εστίαση, ξενοδοχεία και πολιτισμό, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας 15/2/2021 η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων.

“Βράζει” η ΝΔ για την Μενδώνη – Μείζον πολιτικό θέμα το ελληνικό #MeToo

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των σημερινών διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με ειδικούς, τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, την 1η Μαρτίου θα υπάρξουν εκ νέου διαβουλεύσεις ως προς τα περαιτέρω βήματα.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά στην Αυστρία εδώ και 15 εβδομάδες, από τις 2 Νοεμβρίου, όπως επίσης κλειστά είναι για τους τουρίστες τα ξενοδοχεία, ενώ δεν λειτουργούν από αυτή την ημερομηνία πολιτιστικές εκδηλώσεις, εγκαταστάσεις ελεύθερου χρόνου, θέατρα και κινηματογράφοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μανώλης Δράκος