Επεισόδια σε συγκέντρωση αρνητών του κοροναϊού στο Σύνταγμα- Τι συνέβη σε άλλες πόλεις (vid)

 Επεισόδια σε συγκέντρωση αρνητών του κοροναϊού στο Σύνταγμα- Τι συνέβη σε άλλες πόλεις (vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος λίγο πριν τις 5 το απόγευμα όταν ομάδα περίπου 600 αρνητών μασκών που φαίνεται μάλλον πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο, συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους κάλεσαν να αποχωρήσουν και εκείνοι αντέδρασαν με επίθεση προς τις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ξύλα και χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να αντιδράσουν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων και να διαλύσουν την συγκέντρωση. Από το σημείο δεν υπάρχει ενημέρωση ακόμα για απολογισμό προσαγωγών.

Συγκέντρωση αρνητών του κορονοϊού στο Σύνταγμα

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις με καλέσματα μέσω διαδικτύου και χωρίς ενημέρωση των Αρχών έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στην Θεσσαλονίκη ομάδα περίπου 500 αρνητών μασκών συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και πραγματοποίησαν πορεία στην παραλία προς το Μακεδονία Παλλάς, όπου κατά την διάρκεια αυτής πέταξαν αντικείμενα, βεγγαλικά ακόμα και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τις αστυνομικές δυνάμεις και σημειώθηκαν μικρής έκτασης εντάσεις, με απάντηση από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Αντίστοιχα, στην Πάτρα συγκεντρώθηκαν 350 αρνητές μάσκας στην Πλατεία Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

Συγκέντρωση αρνητών του κορονοϊού στο Σύνταγμα

Πηγή: news247.gr

Σεραφείμ Κοτρώτσος