“Μαλλιά κουβάρια” Μόλινς και ΠΑΟ για χρέη στην εφορία!- Απειλεί με προσφυγή στην UEFA ο πρώην παίκτης των “Πρασίνων”

 “Μαλλιά κουβάρια” Μόλινς και ΠΑΟ για χρέη στην εφορία!- Απειλεί με προσφυγή στην UEFA ο πρώην παίκτης των “Πρασίνων”

Ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να έχει σοβαρά προβλήματα λόγω ενός παλιού χρέους προς το πρόσωπο του Γκιγιέρμο Μολίνς. Το libre έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Ο Σουηδός επιθετικός με καταγωγή από την Ουρουγουάη βρίσκεται κοντά στο να βάλει σε μπελάδες τους “πράσινους” για κάποια παλιά οφειλή και σκέφτεται μάλιστα να προσφύγει και στην UEFA προκειμένου να λυθεί το ζήτημα. Η υπόθεση έχει φτάσει στις αρμόδιες φορολογικές αρχές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Σουηδία, καθώς προκύπτει οφειλή αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Τη σεζόν 2017/18 ο επιθετικός αγωνίστηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό του “τριφυλλιού”. Η συμφωνία που είχε κάνει τότε ήταν εκτός από το συμβόλαιό του οι “πράσινοι” να του πληρώσουν και την εφορία.

Μία συμφωνία που είναι γενικά κοινότυπη όταν ένας παίκτης υπογράφει σε μία ομάδα. Στην πλειοψηφία τους οι αθλητικοί σύλλογοι είτε σε ποδόσφαιρο είτε σε μπάσκετ είτε σε άλλα αθλήματα πληρώνουν εκείνοι τα ποσά που αναλογούν στην εφορία από τα συμβόλαια των παικτών.

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε σε αυτό και μέχρι εδώ όλα κυλούν καλά. Όμως οι αποκλειστικές πληροφορίες του libre αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Ναι μεν οι “πράσινοι” έδωσαν τη συγκατάθεσή τους σε αυτό αλλά δεν πλήρωσαν ποτέ την εφορία του παίκτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Γκιγιέρμο Φρεντερίκο Μόλινς στον ΠΑΟ

Ο επιθετικός της Σάρσμποργκ το έμαθε πρόσφατα και είχε γι’ αυτό λόγο μπλεξίματα με τον νόμο. Ήδη οι φορολογικές αρχές της Σουηδίας κατόπιν αιτήματος συνδρομής από τις ελληνικές κινούνται εναντίον του ακόμα και με την απειλή κατασχέσεων περιουσιακών του στοιχείων.Ο ίδιος ισχυρίζεται πως το συμβόλαιο που έχει στα χέρια του αναγράφει με λεπτομέρειες όλη τη συμφωνία ανάμεσα σε αυτόν και τον Παναθηναϊκό αναφέροντας και τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια της εφορίας, ότι, δηλαδή, η ελληνική ΠΑΕ έχει αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει τα χρήματα που αναλογούν για φορολογία.

Ο δικηγόρος που είχε στην Ελλάδα όσο αγωνιζόταν εδώ ο παίκτης επικοινώνησε με τη διοίκηση των “πρασίνων” και τους μετέφερε τις προθέσεις του πρώην πελάτη του και πως αυτός προτίθεται να φτάσει μέχρι την UEFA προκειμένου να διευθετηθεί η υπόθεση και να βρεθεί λύση.

Θυμίζουμε πως η αρμόδια Αρχή είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε τέτοιες περιπτώσεις παίρνοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων το μέρος του παίκτη, ειδικά όταν ο όρος που είναι σε διχογνωμία αναγράφεται στο συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν καλείται να πληρώσει τις οφειλές του πρώην παίκτη του στην εφορία γιατί εάν ο Μολίνς καταφύγει στην UEFA τότε οι “πράσινοι” μπορεί να έχουν σοβαρές κυρώσεις, όπως αποκλεισμό για 1 ή 2 χρόνια από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε επικοινωνία που υπήρξε με τους ιθύνοντες της ομάδας δεν επιβεβαιώθηκε κάτι από τα παραπάνω και δεν θέλησαν να προβούν σε κάποια δήλωση.