“Η Μόσχα δεν θα διστάσει να διακόψει τις σχέσεις με την ΕΕ”

 “Η Μόσχα δεν θα διστάσει να διακόψει τις σχέσεις με την ΕΕ”

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έστειλε σαφές μήνυμα στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως η Μόσχα δεν θα διστάσει να τερματίσει τη σχέση της με την Ένωση, σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων που θα θέσουν σε κίνδυνο τη ρωσική οικονομία.

«Είμαστε έτοιμοι. Αν δούμε ξανά ότι υπάρχουν κυρώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους για την οικονομία μας, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων τομέων της. Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Τρεις Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν την Πέμπτη στο Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων σε συνεργάτες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ακόμη και μέσα στον Φεβρουάριο, μετά τη σχετική πρόθεση που εκδήλωσαν Παρίσι και Βερολίνο.

Η πίεση για κυρώσεις έχει αυξηθεί αφότου η Μόσχα εξόργισε τις χώρες της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα απέπεμψε απο τη Ρωσία Γερμανούς, Πολωνούς και Σουηδούς διπλωμάτες χωρίς καν να ενημερώσει τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, τη στιγμή που βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία. Γαλλία και Γερμανία πλέον λένε ότι απαιτείται απάντηση.

Σχετικά Άρθρα