Εφημερίδα “δημοκρατία”: Μαγείρεμα στα ποσοστά ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ

 Εφημερίδα “δημοκρατία”: Μαγείρεμα στα ποσοστά ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» υπάρχει «μαγείρεμα» στα ποσοστά ιχνηλάτησης στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κοροναϊό, που δημοσιεύεται κάθε μέρα το απόγευμα, και ανακοινώνει τους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων.

Μεταξύ άλλων, όμως, αναφέρει και άλλα ποιοτικά στοιχεία, όπως τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα, το σύνολο των θυμάτων και το ποσοστό των μολύνσεων που εντοπίστηκαν από την ιχνηλάτηση. Στο τελευταίο κομμάτι, ωστόσο, εντοπίζεται μία ανωμαλία στους αριθμούς…

Ως τις 14 Ιανουαρίου, το ποσοστό ιχνηλάτησης αντιστοιχούσε και στον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά το απόσπασμα αναφέρει:

  • «Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147.283, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.682 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44.815 (30,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα».

Από την επόμενη μέρα, όμως, το ποσοστό κρουσμάτων που εντοπίστηκε έπειτα από ιχνηλάτηση σε ήδη γνωστό κρούσμα έχει εκτοξευτεί!

Στις 15 Ιανουαρίου το αντίστοιχο απόσπασμα στην έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

  • «Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147.860, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.709 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.140 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα».

Ωστόσο, τα μαθηματικά δεν… συμφωνούν με τον συντάκτη της έκθεσης και συνεργάτη του κ. Αρκουμανέα, καθώς το πραγματικό ποσοστό θα έπρεπε να είναι 30,5%!

Η αναντιστοιχία συνεχίζεται έως και σήμερα, με το ποσοστό ιχνηλάτησης σε ήδη γνωστό κρούσμα να παρουσιάζεται κοντά στο 60%. Τουλάχιστον, το ποσοστό στην ιχνηλάτηση από ταξίδι στο εξωτερικό είναι σωστή…

Σχετικά Άρθρα