Συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια – Για αύξηση του ιικού φορτίου μιλά ο πρύτανης του ΑΠΘ

 Συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια – Για αύξηση του ιικού φορτίου μιλά ο πρύτανης του ΑΠΘ

Από σήμερα είναι σε ισχύ το καθολικό lockdown στην Αττική σειρά όμως μπορεί να πάρει και η Θεσσαλονίκη, καθώς η αύξηση του ιικού φορτίου που έχει παρατηρηθεί έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση και στους ειδικούς όσο και στην πολιτεία.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σήμερα θα επισκεφθεί τη συμπρωτεύουσα προκειμένου να αποκτήσει μία εμπεριστατωμένη επιδημιολογική εικόνα

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως γίνονται οι καθημερινές μετρήσεις στα λύματα και σήμερα θα ανακοινωθούν αυτές της Δευτέρας και της Τρίτης.

«Η 9η Φεβρουαρίου δηλαδή η περασμένη Τρίτη είναι ίδια με την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου. Δηλαδή, βρισκόμαστε στα υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Κι αν κάνουμε μια αντιπαραβολή με το φθινόπωρο, είμαστε στην 21η Οκτωβρίου του 2020», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα του ιικού φορτίου αντανακλά τον αριθμό των θετικοποιημένων κρουσμάτων. «Άρα το μοντέλο αυτό μας δίνει περίπου στα 100+ καθημερινά σ’ αυτήν την εικόνα για τη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά θα φανούν σε 3-4 ημέρες».

Παρόλα αυτά ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε πως τώρα έχουμε εντελώς διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Οκτώβριο.

«Τον Οκτώβριο είχαμε ανοιχτά τα σχολεία, όπως και την εστίαση και το λιανεμπόριο. Ναι μεν δεν έχουμε τώρα αυτά, αλλά έχουμε τις μεταλλάξεις του ιού, που είναι πολύ πιο μεταδοτικές».