Κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής: “Η Ελλάδα να σταματήσει να μας απειλεί”, δήλωσε ο Ακάρ

 Κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής: “Η Ελλάδα να σταματήσει να μας απειλεί”, δήλωσε ο Ακάρ

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει μακριά από την ένταση, να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα, να καταλάβει ότι αυτό δεν θα πάει πουθενά με την Άγκυρα», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι είτε πρόκειται για Κύπρο, Αιγαίο ή Μεσόγειο, η προσδοκία της Τουρκίας προς τα τρίτα μέρη είναι να είναι αντικειμενικά και να αξιολογούν τα προβλήματα στο πλαίσιο της λογικής, σύμφωνα με το Anadolu.

«Αν η Τουρκία δεν είχε δράσει στα σύνορά της, πρέπει να σκεφτούμε την εισροή μεταναστών που θα είχε η Ευρώπη», δήλωσε ακόμη.

Επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό εξαπέλυσε την Τετάρτη (10/02) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την τουρκική Βουλή, απειλώντας τον μάλιστα, πώς θα μάθει πολύ καλά ποιοι είναι οι «τρελοί» Τούρκοι.

Αφορμή για αυτή την αήθη επίθεση ήταν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από την Λευκωσία για το Κυπριακό, όπου επανέλαβε πως γνώμονας για την επίλυσή του είναι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Μετά τις συναντήσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία στην Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με προκαλεί», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Ερντογάν, ενώ στη συνέχεια μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σχετικά Άρθρα