Εξώδικο Βαξεβάνη κατά της εφημερίδας “Παραπολιτικά”- H απάντηση Κουρτάκη

 Εξώδικο Βαξεβάνη κατά της εφημερίδας “Παραπολιτικά”- H απάντηση Κουρτάκη

Εξώδικο κατά της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στέλνει ο Κώστας Βαξεβάνης, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Γιάννη Απατσίδη με αφορμή δημοσίευμα για τα δήθεν 3 εκατομμύρια ευρώ του Καλογρίτσα. Ο εκδότης του Documento, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, σε περίπτωση που η εφημερίδα δεν προβεί σε επανόρθωση.

Το εξώδικο έχει αποδέκτες και τους: Γιάννη Κουρτάκη, Παναγιώτη Τζένο, Αθανάσιο Φουσκίδη και Δημήτρη Κουνιά. 

Ο Κώστας Βαξεβάνης ζητά από τα «Παραπολιτικά», εντός 10 ημερών να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσει αγωγή«Να αναρτήσετε στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας www.parapolitika.gr δημοσίευμα, με τίτλο “Ψευδή και συκοφαντικά όσα ισχυριστήκαμε για τον δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Βαξεβάνη”, και υπότιτλο “Ζητάμε συγνώμη”, το οποίο θα έχει επί λέξει ως εξής: “Ζητάμε συγνώμη από τον δημοσιογράφο, κ. Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο συκοφαντήσαμε με το από 08-02-2021 δημοσίευμα, με τίτλο “Τα στοιχεία δείχνουν Προανακριτική για Παππά”. Ο κ. Βαξεβάνης μας απέστειλε την από 10-02-2021 εξώδικη πρόσκληση-δήλωσή του, την οποία τόσο εγώ, ο Ιωάννης Κουρτάκης, και οι συντελεστές της ιστοσελίδας, όσο και η ιδιοκτησία της, υιοθετούμε πλήρως, με την οποία διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για την συκοφαντική επίθεση που υπέστη εκ μέρους μας. Συγκεκριμένα, είναι αλήθεια ότι ουδέποτε ο κ. Βαξεβάνης χρηματοδοτήθηκε από τον Καλογρίτσα με 3 εκατομμύρια ευρώ, για να λειτουργήσει την εφημερίδα Documento, ούτε ποτέ έγινε ιδιοκτήτης εταιρείας, στην οποία είχαν επενδυθεί 3 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να δώσει τίμημα, πράγμα το οποίο γνωρίζαμε, αλλά, παρόλα αυτά, επιλέξαμε συνειδητά να παραποιήσουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, προκειμένου να τον πλήξουμε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η αλήθεια την οποία γνωρίζαμε είναι ότι τα αναφερόμενα 3 εκατομμύρια ευρώ διοχετεύθηκαν στον ίδιο τον Ιωάννη Καλογρίτσα, ο οποίος ποτέ δεν τα επένδυσε στην εφημερίδα Documento, και ο μοναδικός λόγος που εμπλέξαμε το πρόσωπο του κ. Βαξεβάνη είναι προκειμένου να δημιουργήσουμε απατηλές εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό για την ποιότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Του ζητάμε συγνώμη ειλικρινά, για την συκοφαντία εναντίον του, αλλά και την συνειδητή υποτίμησή του ως δημοσιογράφου, και δεσμευόμαστε ότι δεν θα επαναλάβουμε στο μέλλον παρόμοια συκοφαντική επίθεση εναντίον του”».

Η απάντηση του Γιάννη Κουρτάκη

«Με έκπληξη έλαβα εξώδικη δήλωση από τον κ. Βαξεβάνη ζητώντας μου ουσιαστικά να σταματήσω την όποια δημοσιογραφική έρευνα για δικογραφία που ήλθε στην Βουλή. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας, όπως έχει διαβιβαστεί στην Βουλή. Συγκεκριμένα σε όλα τα σημεία της δημοσιογραφικής έρευνας και του άρθρου αναφέρομαι στο τι υποστηρίζει ο κ. Καλογρίτσας και στο τι προκύπτει από email που προσκομίζονται και άλλο αποδεικτικό υλικό. Από την ανταλλαγή email μεταξύ κ. Καλογρίτσα και της CCC παρατηρείται η μεταφορά 3 εκ. ευρώ για αγορά άδειας καναλιού, που μετά από την ακύρωση του διαγωνισμού επεστράφησαν στον κ. Καλογρίτσα. Ο κ. Καλογρίτσας σε σειρά υπομνημάτων ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δόθηκαν για την δημιουργία καναλιού του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ακύρωση του διαγωνισμού στην εφημερίδα που εξέδιδε η οικογένεια του, το Documento. Ο κ. Καλογρίτσας καταθέτει και αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας, που ως δημοσιογράφος έχω δικαιολογημένο ενδιαφέρον και υποχρέωση να δημοσιεύσω για την ενημέρωση του κοινού, ότι όλες οι ενέργειες έγιναν με εντολή του κ. Παππά. Ειδικά για το Documento αναφέρει ότι με εντολή του κ. Παππά στήθηκε με τα 3 εκ. η εφημερίδα Documento στην έκδοση της οποίας οποία ως διευθυντής συμμετείχε ο κ. Βαξεβάνης και εν συνεχεία ζητήθηκε στον κ. Καλογρίτσα από τον κ. Παππά να μεταφερθούν οι μετοχές του Documento στον δημοσιογράφο Βαξεβάνη. Μάλιστα προσδιορίζει ότι όταν λέει μεταβίβαση μετοχών αναφέρεται στο ενεργητικό της εταιρίας, τον εξοπλισμό και το πελατολόγιο, που δόθηκε στη νέα εταιρία. Για τη διευκόλυνση της δικής σας δημοσιογραφικής έρευνας, εάν θέλετε να ασχοληθείτε, αυτό το αναφέρει ο κ. Καλογρίτσας, όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική μας έρευνας, στην από 05.11.20 και 18.11.20 ένορκη κατάθεση του ενώπιον της πταισματοδίκη. Το γεγονός ότι τελικά την εφημερίδα με τίτλο Documento που εξέδιδε η οικογένεια Καλογρίτσα εκδίδεται με τον ίδιο τίτλο από Εσάς ούτε εσείς αρνείστε, απλά δεν αποδέχεστε καμία οικονομική συνδιαλλαγή και μεταβίβαση μετοχών, αλλά δημιουργία νέας εταιρίας. Επομένως δεν καταλαβαίνω τι μας ζητάτε; Να αποκρύψουμε τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα ή να πάρουμε θέση για αυτές τις οποίες αξιολογεί η δικαιοσύνη; Να υποκαταστήσουμε την προανακριτική έρευνα λαμβάνοντας θέση εάν οι καταθέσεις είναι αληθείς ή ψευδείς; Εμείς λέμε ότι υπάρχει έρεισμα να ερευνηθεί η υπόθεση, διότι τα στοιχεία τα αξιολογούμε ως εξαιρετικά σημαντικά. Εάν λέτε αλήθεια εσείς ή ο κ. Καλογρίτσας θα κριθεί, αλλά δεν μπορείτε να ζητάτε να μην αναφέρουμε καταθέσεις που σας ενοχλούν ζητώντας μας λογοκρισία. Ως δημοσιογράφοι ενημερώνουμε το κοινό για τα ακριβή στοιχεία της κατάθεσης που είναι τμήμα της δικογραφίας και για άλλα κρίσιμα στοιχεία αυτής, παρά πολύ προσεκτικά και χωρίς χαρακτηρισμούς σε βάρος σας. Εάν θίγεστε μπορείτε να στραφείτε κατά του κ. Καλογρίτσα, εάν λέει ψέματα ή του κ. Παππά, εάν έχει χρησιμοποιήσει το όνομα σας και όχι εναντίον των δημοσιογράφων που απλά παραθέτουν τη δικαστική έρευνα».

Σχετικά Άρθρα