Δημοσκόπηση: Κατακόρυφη πτώση των κυβερνητικών βουλευτών στη Δ. Αττική – Πρώτοι Κικίλιας, Δένδιας, Βορίδης, Χρυσοΐδης – Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

 Δημοσκόπηση: Κατακόρυφη πτώση των κυβερνητικών βουλευτών στη Δ. Αττική – Πρώτοι Κικίλιας, Δένδιας, Βορίδης, Χρυσοΐδης – Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, στην Αττική η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας Political, από την 1 ως τις 5 Φεβρουαρίου 2021 δείχνει προβάδισμα της ΝΔ με 17,3%.

Η ΝΔ συγκεντρώνει στην Περιφέρεια Αττικής ποσοστό 38,8% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μια διαφορά της τάξης του 17,3%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με ποσοστό 4,6%, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 4,5%. Εκτός βουλής φαίνεται να μένουν η Ελληνική Λύση με 2,8% και το «ΜΕΡΑ 25» με 2,3%.

Aίσθηση προκαλούν τα ευρήματα της έρευνας για τις επιδόσεις των κυβερνητικών βουλευτών στη Δυτική Αττική, καθώς το 34,2% των ερωτηθέντων προτίμησε το «δεν ξέρω / δεν απαντώ», ενώ το 25,9% απάντησε «κανένας»!

Στην Α΄ Πειραιώς πρώτος έρχεται ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος με 36,8% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Μανωλάκος με 12%, ενώ ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 21,9% επέλεξε να μην απαντήσει.

Πρώτος στις αξιολογήσεις των ερωτηθέντων πολιτών στην Β’ Πειραιώς έρχεται ο δημοσιογράφος και βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος με 38,6% και δεύτερος ο παλαιός κοινοβουλευτικός του κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης με 11,3%. Υψηλά ποσοστά, πάντως, κατέχουν τόσο ο… κανένας (19,1%), όσο και το «δεν ξέρω / δεν απαντώ» (31%).

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν, επίσης, από την αξιολόγηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στην Α’ Αθηνών, όπως καταγράφηκαν στην έρευνα. Πρώτος στις απαντήσεις των πολιτών έρχεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με ποσοστό 48,5%. Δεύτερος είναι ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών) με 28,6% και ακολουθεί ο υφυπουργός Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος με 27,5%.

Πρώτος στην αξιολόγηση των πολιτών στο Βόρειο Τομέα της Αττικής είναι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με ποσοστό 30,9%, ενώ ακολουθεί με 26,9% ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και τρίτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 12,9%.

Στον Δυτικό Τομέα της Αττικής πιο δημοφιλής είναι ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος με 31,5% και ακολουθεί με 22,6% ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεύτερος σε δημοφιλία σε αυτό τον τομέα έρχεται… ο κανένας με 24,6%!

Στο Νότιο Τομέα της Αττικής, οι ερωτηθέντες δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια με 35,4%, όσο και από τον δημοφιλή πρώην δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη, που έρχεται δεύτερος με ποσοστό 10,4%.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έρχεται πρώτος στην Ανατολική Αττική με ποσοστό 30,8%, ενώ δεύτερη είναι η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου με 18,4%. Ας σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο δεν περιλαμβάνεται ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καταγράφει υψηλό ποσοστό δημοτικότητας με 51% στο Δυτικό Τομέα. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι εάν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, θα κατέγραφε επίσης επιτυχία, καθώς οι ερωτηθέντες τον κατέταξαν δεύτερο με 34,3%, με πρώτο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με 49,8%.

Σχετικά Άρθρα