Σύζυγος νοσηλευτή που πέθανε από κοροναϊό – “Η Πολιτεία δεν λέει ούτε συλλυπητήρια”

 Σύζυγος νοσηλευτή που πέθανε από κοροναϊό – “Η Πολιτεία δεν λέει ούτε συλλυπητήρια”

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια από τη σύζυγο νοσηλευτή που πέθανε από κοροναϊό στις 20 Δεκεμβρίου στη Φλώρινα. 

«Ο άνδρας μου νόσησε στις 10 Νοεμβρίου και έχασε τη ζωή του περίπου 40 μέρες μετά, δίνοντας μάχη με τον αόρατο φονικό ιό. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, παλεύει για να χαρακτηριστεί ο θάνατος “εργατικό ατύχημα”, δηλαδή για τα αυτονόητα», λέει η Ολυμπία Τσάτσα.

Σχολεία: Ποιες ώρες θα γίνεται η τηλεκπαίδευση για Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά – Αναμένεται η εγκύκλιος

«Δεν μπορεί η Πολιτεία να χαρακτηρίζει ήρωες τους υγειονομικούς και από την άλλη να μην λέει ούτε συλλυπητήρια στις οικογένειες. Υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά που χάνουν τους δικούς τους ανθρώπους», αναφέρει η σύζυγος του νοσηλευτή που άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.

«Η κάθε οικογένεια ζεί το δικό της γολγοθά. Η ζωή μας άλλαξε δραματικά γιατί οι άνθρωποί μας θυσιάστηκαν για να σώσουν όλους εμάς. Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η Πολιτεία είναι να σταθεί δίπλα στις οικογένειές μας.

Τον πόνο μας δεν μπορεί να τον σβήσει κανείς», σημειώνει η κυρία Τσάτσα στον ΑΝΤ1. «Το χρώμα του θανάτου είναι μαύρο. Ο πόνος είναι μεγάλος. Πρέπει να προσέχουμε όλοι. Ο εχθρός είναι αόρατος, όμως είναι υπαρκτός», καταλήγει η κυρία Τσάτσα.

Πηγή: ethnos.gr