Σκουρλέτης σε Βρούτση: “Ντροπή σου” – Οικονόμου:” Fake news τα περί προπηλακισμού της Σακοράφα”

 Σκουρλέτης σε Βρούτση: “Ντροπή σου” – Οικονόμου:” Fake news τα περί προπηλακισμού της Σακοράφα”

Ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν ο Γ.Βρούτσης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω των δημοσκοπήσεων θέλει να επαναφέρει την εποχή στις πλατείες στις οποίες -όπως πρόσθεσε-ο Π.Σκουρλέτης πρωταγωνιστούσε σε προπηλακισμούς Υπουργών, φράση η οποία εξόργισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με δριμύτητα.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Ανακοινώσεις: Πού καταργείται το sms “6” – Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα του lockdown στην Αττική

Π. Σκουρλέτης: Ντροπή σου! Να το πάρεις πίσω. Είναι αλητεία

Θ. Μπούρας (προεδρεύων): Ηρεμήστε γιατί οι λέξεις που εκστομίζετε είναι πολύ βαριές. Θα σας δώσω το δικαίωμα να απαντήσετε αν θιγείτε. Αλλά αυτός ο τρόπος δεν αρμόζει στη Βουλή.

Π. Σκουρλέτης: Είναι πολιτική αλητεία. Ντροπή. Να το πάρει πίσω

 Γ. Βρούτσης: Εχετε αδυναμία να κάνετε πολιτισμένο διάλογο. Πρωταγωνιστούσατε την περίοδο 2011 – 15 σε προπηλακισμούς βουλευτών και υπουργών και εξαπολύατε επίθεση στους Θεσμούς. Προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει τεχνητή πόλωση. Δεν θα περάσει. Δεν βρίσκετε να πείτε μια λέξη για μια σειρά από σπασίματα κεφαλιών πρυτάνεων και καθηγητών.

Π. Σκουρλέτης: Σήμερα δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου η ΝΔ αναβαθμίζεται σε ακροδεξιά. Ποτέ δεν ακούσαμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προπηλάκιζαν και συμμετείχαν σε τραμπουκισμούς ή συμμετείχαν σε όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια. Μόνο η Χρυσή Αυγή τα έλεγε αυτά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου χαρακτήρισε fake news την καταγγελία του ΜέΡΑ 25 ότι η Σοφία Σακοράφα προπηλακίστηκε από αστυνομικούς.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜΕΡΑ 25  βρισκόταν έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μαζί με ομάδα 100 ατόμων που συμπαραστέκονται στους προσαχθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και πρόσθεσε ότι η ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ που δεν φέρει οπλισμό  και ασπίδες πώς «απώθησε» το πλήθος προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

«Τις προηγούμενες φορές οι συγκεντρώσεις κύλησαν ομαλά. Σήμερα κάποιοι θέλησαν να στήσουν σκηνικό βίας και δήθεν αστυνομοκρατίας . Σήμερα κάποιοι θέλησαν να προκαλέσουν προκειμένου να διαμορφώσουν ψευδές σκηνικό περι αστυνομοκρατίας  και βίας. Παρακαλώ να είμαστε προσεκτικοί σε αυτές τις φήμες. Δε θα πρέπει να ενθαρρύνονται κινήσεις εξτρεμιστών» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Σχετικά Άρθρα