Πανεκπαιδευτικό: Πεδίο μάχης Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χημικά και προσαγωγές (vids, εικόνες)

 Πανεκπαιδευτικό: Πεδίο μάχης Αθήνα και Θεσσαλονίκη με χημικά και προσαγωγές (vids, εικόνες)

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Φοιτητές στο ύψος του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών, ενώ έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας: από τις 11:00 έως τις 14:00 η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)και τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος / τρεις πρώτες του απογευματινού – ολοημέρου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η εκπαιδευτική κοινότητα κορυφώνει τον αγώνα της ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως – Ούτε σκέψη για όριο φοίτησης, πανεπιστημιακή αστυνομία, βάση εισαγωγής» φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν και σήμερα ραντεβού στα Προπύλαια κόντρα στις κυβερνητικές απαγορεύσεις ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εισάγει την αστυνομία στα πανεπιστήμια, αφήνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου 25.000 μαθητές και φέρνει «κόφτη» φοίτησης, πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητών.

Τεράστια η συμμετοχή στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας:

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (vid)

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια φοιτητών – εκπαιδευτικών και νεολαίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Επεισόδια με χημικά σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο