Στον ΕΜΑ προς έγκριση το “Sputnik V”

 Στον ΕΜΑ προς έγκριση το “Sputnik V”

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει λάβει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να προχωρήσει στην έγκριση χρήσης του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V.

«Στις 29 Ιανουαρίου 2021, το RDIF κατέθεσε την αίτηση έγκρισης του εμβολίου Sputnik V για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ταμείο έχει επίσημη επιβεβαίωση από τον EMA, πως η αίτηση έγινε αποδεκτή. Η ταχύτητα της έγκρισης θα κριθεί από τον EMA» ξεκεθάρισε το RDIF.

Ο ΠΟΥ ελπίζει να βάλει στη «φαρέτρα» κατά του κοροναϊού το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως ολοκληρώθηκαν οι επιστημονικές διαβουλεύσεις με το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια, το οποίο ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά της πανδημίας.

Εάν εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας υπό όρους και το εμβόλιο εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι δυνατή η παράδοση του Sputnik V στην ΕΕ μέσω διαδικασιών με κεντρική διαχείριση.

Να υπενθυμιστεί πως το ρωσικό εμβόλιο αποδείχθηκε πως έχει αποτελεσματικότητα 91,6%. Οι κλινικές δοκιμές δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά το εμβόλιο έχει εγκριθεί για χρήση σε αρετές χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Σερβία, η Αργεντινή, η Βολιβία, το Μεξικό, η Νικαράγουα, η Αλγερία, η Παλαιστίνη…

Παναγιώτης Δρίβας