Εντυπωσιακή βουτιά της θερμοκρασίας – Η πρόβλεψη Αρναούτογλου

 Εντυπωσιακή βουτιά της θερμοκρασίας – Η πρόβλεψη Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ έκανε λόγο για μια άκρως ενδιαφέρουσα καιρική εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και την Τετάρτη για πιο ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά στην εξέλιξη το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για «Απότομη χειμωνιάτικη αλλαγή από τη Βόρεια Ελλάδα, την Παρασκευή το βράδυ. Θα πέσει εντυπωσιακά η θερμοκρασία γιατί έχουμε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αυτές τις μέρες».

Τόνισε ότι ένδειξη της μεταφοράς ψυχρών αερίων μαζών είναι οι βοριάδες της Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα σύστημα που φέρνει βαρυχειμωνιά στη βόρεια Ευρώπη και τα «κράσπεδά» του θα επισκεφθούν και στην Ελλάδα.

  • «Τα νότια κράσπεδά του θα μεταφερθούν και θα φέρουν σε εμάς πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα ρίξουν εντυπωσιακά τη θερμοκρασία», σημείωσε και έκανε λόγο για εντυπωσιακή βουτιά το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα για τα χιόνια ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν μόνο ενδείξεις και για βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο που θα επισκεφθούν την Ελλάδα. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα όμως. Αυτός ο συνδυασμός, αν πραγματοποιηθεί, θα δείξει αν έχουμε χιονοπτώσεις.