ΣΥΡΙΖΑ για Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Η κ. Μενδώνη φέρει ακέραιη την ευθύνη και οφείλει να την αναλάβει

 ΣΥΡΙΖΑ για Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Η κ. Μενδώνη φέρει ακέραιη την ευθύνη και οφείλει να την αναλάβει

Κριτική στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το πρόβλημα που προέκυψε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, έπειτα από το χθεσινοβραδινό μπλακ άουτ.

Ο Τομέας Πολιτισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι “το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κινδύνεψε εχτές από τις αμέλειες και τις πλημμέλειες της κυρίας Μενδώνη που φέρει ακέραιη την ευθύνη και οφείλει να την αναλάβει” για να υπογραμμίσει πως το πρώτο μουσείο της χώρας “κινδύνεψε με πλιάτσικο”.

ΕΛΠΕ: Καμία ανησυχία από την αύξηση της φλόγας από τους πυρσούς των δύο διυλιστηρίων

Αναλυτικά:

“Η πολιτική της κυρίας Μενδώνη για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας εξαντλήθηκε στα προ μηνών ανέξοδα Δελτία Τύπου περί “τρωτότητας και ασφάλειας” των μνημείων και των μουσείων, που δήθεν αποτελούσαν προτεραιότητά της. Όμως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κινδύνεψε εχτές από τις αμέλειες και τις πλημμέλειες της κυρίας Μενδώνη που φέρει ακέραιη την ευθύνη και οφείλει να την αναλάβει. Μετά από τις πλημμύρες στην Ακρόπολη και την πυρκαγιά στις Μυκήνες τώρα κινδύνεψε με πλιάτσικο και το πρώτο μουσείο της χώρας. Ας ελπίσουμε, μέχρι να συνειδητοποιήσει η Υπουργός σε ποια θέση βρίσκεται, να μην ξαναζήσουμε γεγονότα όπως αυτά του 2012 με την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη και την πυρκαγιά στο Ιστορικό Ακροπόλ. Γιατί, ούτε τότε τις είχε αναλάβει ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού”.