Στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο το πρόβλημα που προκάλεσε το μεγάλο black out (εικόνες)

 Στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο το πρόβλημα που προκάλεσε το μεγάλο black out (εικόνες)

Χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές στην Αττική και την Πελοπόννησο εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο. Σε εξέλιξη η φωτιά – Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε

Μαίνεται η μάχη των πυροσβεστών με την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής μετά από έκρηξη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης “Κουμουνδούρος” της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

Αποτέλεσμα, πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου να μείνουν χωρίς ρεύμα. Όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ, στην Αττική η λειτουργία του Συστήματος επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Η εικόνα από την είσοδο του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο
Η εικόνα από την είσοδο του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο NEWS 24/7
Στο σημείο επιχειρούν 30 στελέχη της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, που προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά, ενώ στο ΚΥΤ μετέβησαν και ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, καθώς και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενημερώνεται για την εξέλιξη της πυρκαγιάς

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή, ενώ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληττόμενες περιοχές είχε ολοκληρωθεί μέχρι τη 1:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκε τοξικό νέφος, το οποίο είναι επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η εικόνα από την είσοδο του υποσταθμού της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο

Πηγή: news247.gr

Σεραφείμ Κοτρώτσος