SOS οδηγία … αποσιώπησης στην ΕΡΤ για το γεύμα στην Ικαρία – Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-Τι απαντούν τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης

 SOS οδηγία … αποσιώπησης στην ΕΡΤ για το γεύμα στην Ικαρία – Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-Τι απαντούν τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης

Πολιτικές προεκτάσεις, με την πρώτη αντίδραση να έρχεται από τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, από έγγραφο που τοιχοκολλήθηκε στην αίθουσα παραγωγής της ΕΡΤ και το οποίο έδινε οδηγίες για μην παιχτούν πλάνα ή φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μπαλκόνι του βουλευτή Στεφανάδη στην Ικαρία.

Στο ίδιο έγγραφο αντίστοιχη ήταν και η οδηγία για τον παραιτηθέντα καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ώστε στα πλάνα να είναι μόνος του και όχι με… άλλους, υπονοώντας σαφώς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το θέμα ανέδειξε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης ο οποίος έγραψε στην ανάρτηση στο twitter:

“Χτες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η “επίσκεψη” στην Ικαρία. προέκυψε χαμός φυσικά και για να μην γίνει ξανά τέτοιο “λάθος” κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα Παραγωγής… να τη χαίρεστε τη δημόσια τηλεόραση κύριε Λιβάνιε”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΙΞΕ Η ΕΡΤ:

ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγίες που θυμίζουν πρακτικές της ΥΕΝΕΔ

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να “εξαφανίζει” ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

Οδηγίες που όπως σημειώνει «δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ:

Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο».

«Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη:

Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;» καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Πριν από λίγο υπήρξε απάντηση από την ΕΡΤ και συγκεκριμένα από το γενικό διευθυντή Ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη.

«Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9».

Σκληρή κριτική και από το ΚΙΝΑΛ

Η ΕΡΤ – όπως και αλλά κανάλια αρχικά – αποσιώπησαν το κορωνοπάρτι του κ. Μητσοτάκη, όπως και τις αποδοκιμασίες στην Ικαρία, σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής.

«Δεν γνωρίζουμε αν έγινε παρέμβαση με σκονάκι (όπως καταγγέλλεται) ή με προφορική εντολή. Το βέβαιον είναι ότι έγινε» διαπιστώνει.

Ζητεί δε από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΡΤ να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Σχετικά Άρθρα