Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση κατά γνωστού σκηνοθέτη από πρώην ηθοποιό

 Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση κατά γνωστού σκηνοθέτη από πρώην ηθοποιό

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου. Σήμερα το πρωί πρώην ηθοποιός κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη, όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία 19 ετών. Εάν όπως είπε μέσω του δικηγόρου του δεν υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας, τότε θα κινηθεί ο ίδιος νομικά σε βάρος του σκηνοθέτη και θα τον κατονομάσει.

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα. Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις», δήλωσε ο συνήγορός του Γιάννης Βλάχος.

Λιγνάδης: Δεν θέλω να μιλήσω, θα απαντήσω εν καιρώ

Επεσήμανε δε ότι δεν πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας, αλλά αποτελεί επιλογή του εντολέα του να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της βαθιάς προσωπικής φύσης των εγκλημάτων που καταγγέλλει.

Η συγκλονιστική περιγραφή του ηθοποιού, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών υπέστη σύμφωνα με την καταγγελία του σεξουαλική κακοποίηση από τον γνωστό σκηνοθέτη, έγινε αρχικά στην ιστοσελίδα 2020mag.gr και τη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου. Στη σοκαριστική περιγραφή του, το 2005, αναφέρει ότι βίωσε μία εφιαλτική βραδιά στην οποία, πηγαίνοντας να απαγγείλει τον πρώτο του θεατρικό μονόλογο στο σπίτι ενός «κοινωνικά διακεκριμένου και γνωστού σκηνοθέτη», βρέθηκε να κακοποιείται σεξουαλικά, μέχρι τελικά ο σκηνοθέτης να τον διώξει λέγοντάς του να μάθει τον μονόλογο και να του τον πει την επόμενη φορά.