Ινδία: Φόβοι για 150 νεκρούς από κατάρρευση τμήματος παγετώνα των Ιμαλαΐων (vid)

 Ινδία: Φόβοι για 150 νεκρούς από κατάρρευση τμήματος παγετώνα των Ιμαλαΐων (vid)

Πάνω από 150 άνθρωποι που εργάζονται στο έργο υδροηλεκτρικής ενέργειας Ρισιγκάνγκα αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι και εκφράζονται σοβαροί φόβοι για τη ζωή τους μετά την κατάρρευση τμήματος ενός παγετώνα των Ιμαλαΐων μέσα σε φράγμα νωρίς σήμερα το πρωί στην Ινδία.

«Ο σταθμός παραγωγής ενέργειας Ρισιγκάνγκα υπέστη ζημιές… με αποτέλεσμα η στάθμη των υδάτων του ποταμού να ανεβαίνει συνεχώς», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η τοπική αστυνομική διεύθυνση στο κρατίδιο Ουταραχάντ.

«Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στον ποταμό Αλακνάντα καλούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή το συντομότερο», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η κατάρρευση , η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες που οδήγησαν στην εκκένωση χωριών κατά μήκος ποταμού.

«Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη», όμως εκφράζονται φόβοι ότι 100 έως 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε ο επικεφαλής του κρατιδίου Ουταραχάντ, όπου έλαβε χώρα το συμβάν.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είδε ένα τείχος από σκόνη, βράχια και νερό να κατεβαίνει σαν χιονοστιβάδα την κοιλάδα του ποταμού.

«Ήρθε πολύ γρήγορα, δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθεί κανείς», είπε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο Σαντζάι Σινγκ Ράνα, ο οποίος ζει στα υψώματα του χωριού Ράινι. «Νόμισα πως θα παρασύρει ακόμη κι εμάς».

Εικόνες από την περιοχή δείχνουν τα ορμητικά νερά να παρασύρουν τμήματα του φράγματος καθώς και ό,τι άλλο βρισκόταν στο δρόμο τους.

Σχετικά Άρθρα