Αυστρία : Πρόθυμη να παράγει τα κινεζικά και ρωσικά εμβόλια

 Αυστρία : Πρόθυμη να παράγει τα κινεζικά και ρωσικά εμβόλια

Η έλλειψη εμβολίων στην Ευρώπη οδηγεί τους ηγέτες των κρατών σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για να θωρακίσουν τον πληθυσμό τους έναντι του κοροναϊού.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θέλει να υπάρξει στη χώρα του παραγωγή του ρωσικού και του κινεζικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα πάρουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Όπως δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», την οποία αναπαράγουν αυστριακά ΜΜΕ, «εάν εγκριθούν τα δύο εμβόλια, η Αυστρία θα προσπαθούσε σίγουρα να διαθέσει τις παραγωγικές ικανότητες εγχώριων εταιρειών για ρωσικά ή κινέζικα εμβόλια, όπως και άλλων χωρών».

Ραγδαία ανατροπή με τον καιρό: Εντυπωσιακό κύμα ψύχους χτυπά την Ελλάδα

«Το θέμα είναι να λάβουμε, όσο το δυνατόν πιο ασφαλές εμβόλιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα – ανεξάρτητα από ποιον έχει αναπτυχθεί», τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ήδη την Πέμπτη σε δήλωση του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA) είχε υποστηρίξει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα πρέπει επίσης να ελέγξει την έγκριση εμβολίων από τη Ρωσία και την Κίνα, και ότι από αυτήν την άποψη, δεν πρέπει να υπάρχει «κανένα πολιτικό ταμπού».

Σχετικά Άρθρα