Ραγδαία ανατροπή με τον καιρό: Εντυπωσιακό κύμα ψύχους χτυπά την Ελλάδα

 Ραγδαία ανατροπή με τον καιρό: Εντυπωσιακό κύμα ψύχους χτυπά την Ελλάδα

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, το διάστημα 15 – 20 Φεβρουαρίου ψυχρές αέριες μάζες καταλαμβάνουν τη χώρα, νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού, κ. Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί πως αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά μοντέλα, θα φτάσει στη χώρα μας ένα βαρομετρικό χαμηλό τόσο ισχυρό που θα φέρει πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ:

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι Kι ενώ στην αναλογική μου εκτίμηση από τις 31 του Γενάρη η πιθανότητα κατάβασης ψυχρότερων αέριων μαζών για μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης έδειχνε να λαμβάνει χώρα για μετά τις 20 του Φλεβάρη, από χθες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί, τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα επιταχύνουν αυτή την διαδικασία περίπου ένα πενθήμερο νωρίτερα (για μετά τις 15 του Φλεβάρη) με εντυπωσιακά πιο χαμηλές θερμοκρασίες απ’ ότι στην αναλογικη΄μου εκτίμηση βάζοντας στη σφαίρα επιρροής τους όλα σχεδόν τα Βαλκάνια καθώς και ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ελλάδας.

Αν και είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία των ομολογουμένως εντυπωσιακά ψυχρών αέριων μαζών πολικής προέλευσης (στα όρια του ακραίου) κυρίως στο βορειοανατολικό κομμάτι της Ευρώπης, σε κάθε περίπτωση, η όποια εξέλιξη του καιρού παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για το δεύτερο μισό του μήνα που διανύουμε και για την περιοχή μας, και εδώ θα είμαστε για να αναλύουμε την κατάσταση!

με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου