Οριακή η κατάσταση στις ΜΕΘ : Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στο κέντρο και στην Βόρεια Αττική – Αναλυτικά στοιχεία για όλα τα νοσοκομεία

 Οριακή η κατάσταση στις ΜΕΘ : Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στο κέντρο και στην Βόρεια Αττική – Αναλυτικά στοιχεία για όλα τα νοσοκομεία

«Στα νοσοκομεία της Αττικής, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των εισαγωγών.  Ειδικά, στα νοσοκομεία του Κεντρικού και Βόρειου τομέα», σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Η Ομοσπονδία δίνονταςτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της έως και το βράδυ της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου), γίνεται αντιληπτό ότι σε αρκετές νοσοκομειακές μονάδες η κατάσταση είναι οριακή, λόγω της ραγδαίας αύξησης, τις τελευταίες ημέρες, των εισαγωγών στα νοσοκομεία του κέντρου και στα  Βόρεια της Αττικής.

Λιγότερη  πίεση καταγράφεται στα Νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Ανατολικής Αττικής. 

Η πρόβλεψη είναι ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε όλα τα νοσοκομεία, εάν δεν περιοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην κοινότητα.

Kαθηγήτρια αγγλικών που δίδασκε σε τρία δημοτικά της Αθήνας νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Ενδεικτικά:  

·         Στο Γεννηματάς, έγιναν 20 εισαγωγές περιστατικών κοροναϊού στη 16ωρη  εφημερία της Πέμπτης. Νοσηλεύονται 52 ασθενείς στις κλινικές σε 60 κλίνες και είναι  γεμάτη η ΜΕΘ.

·         Στο  Ελπίς, νοσηλεύονται 32 περιστατικά στις 42 κλίνες και είναι γεμάτη η ΜΕΘ.

·         Στο Σωτηρία, νοσηλεύονται 240 περιστατικά εκ των οποίων 57 στη ΜΕΘ.

·         Στο Σισμανόγλειο, νοσηλεύονται 26 περιστατικά στις 27 κλίνες και είναι γεμάτη η ΜΕΘ.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής:

·         ΚΑΤ: 3 ασθενείς στις 7 κλίνες

·         ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες

·         ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες

·         ΣΩΤΗΡΙΑ: 57 ασθενείς στις 84 κλίνες

·         ΕΛΠΙΣ. 6 ασθενείς στις 6 κλίνες

·         ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 28 ασθενείς στις 32 κλίνες –ενώ κλειστή παραμένει για επισκευή η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ)

·         ΝΙΜΙΤΣ: 1 ασθενής στις 4 κλίνες

·         ΘΡΙΑΣΙΟ: 6 ασθενείς στις 12 κλίνες

·         ΑΤΤΙΚΟ: 10 ασθενείς στις 23 κλίνες

·         ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 6 ασθενείς στις 12 κλίνες

Από το σύνολο των 205 κλινών ΜΕΘ στην Αττική, είναι καλυμμένες οι 142, ενώ κενές είναι οι 63. Δηλαδή, ένα ποσοστό περίπου στο 70% του συνόλου των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ είναι καλυμμένο και κάτι λιγότερο από το 30% των κλινών ΜΕΘ παραμένουν διαθέσιμες.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Σχετικά Άρθρα