Κοροναϊός: Κλειστά εκατοντάδες σχολεία λόγω κρουσμάτων

 Κοροναϊός: Κλειστά εκατοντάδες σχολεία λόγω κρουσμάτων

Καθημερινά μεγαλώνει δραματικά η λίστα των σχολείων, που κλείνουν λόγω κρουσμάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία τα οποία άνοιξαν πρώτα και τώρα στα γυμνάσια, αυξάνοντας την αγωνία τόσο των πολιτών όσο και των επιστημόνων.

Πάνω από 300 σχολεία ή τμήματα είναι ήδη κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ σε πολλές «κόκκινες» περιοχές, όπως για παράδειγμα η Πάτρα, το 50% των μαθητών του δημοτικού δεν πάει στο σχολείο όταν σε κάποιο τμήμα ή τμήματα υπάρχει κρούσμα καθώς οι γονείς φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους και το ενδεχόμενο να νοσήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Την αποχή των μαθητών του δημοτικού από τα μαθήματα σε αυτές τις περιπτώσεις επιβεβαιώνει τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως τονίζουν στο ethnos.gr, στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας όταν «εμφανίζεται κάποιο κρούσμα, είτε σε δάσκαλο, είτε σε μαθητή και κλείνει ένα ή παραπάνω τμήμα, τότε οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο για λίγες μέρες διότι φοβούνται. Μόλις ενημερωθούν ότι προχώρησαν οι διαδικασίες απολύμανσης του σχολείου τότε ξαναστέλνουν τα παιδιά τους και αυξάνεται η ροή των μαθητών. Αυτό είναι μια πρόσκαιρη αντίδραση των γονέων καθώς κυριαρχεί ο φόβος. Όλοι όμως οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές έχουν μεγάλη ανάγκη το σχολικό χώρο και την επικοινωνία με τους δασκάλους τους και τους συμμαθητές».

Μερίδα των επιστημόνων της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας τάσσονται υπέρ του «λουκέτου» στα σχολεία και κυρίως στα Γυμνάσια, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της δια ζώσης διδασκαλίας, κάτι που έχει υπερτονίσει και η υπουργός Παιδείας. Για την ώρα πάντως οι επιστήμονες φαίνεται ότι τηρούν στάση αναμονής όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα και η επιτροπή θα συνεδριάσει σχετικά όταν κριθεί αναγκαίο.

Παναγιώτης Δρίβας