Καπραβέλος: Κραυγή αγωνίας για ΜΕΘ και ΜΑΦ – “Πολλοί ασθενείς έχουν πεθάνει λόγω των ελλείψεων” (vid)

 Καπραβέλος: Κραυγή αγωνίας για ΜΕΘ και ΜΑΦ – “Πολλοί ασθενείς έχουν πεθάνει λόγω των ελλείψεων” (vid)

“Πολλοί ασθενείς έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ είτε γιατί δεν έβρισκαν ΜΕΘ είτε γιατί όταν έβγαιναν από τις ΜΕΘ δεν υπήρχαν Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας”, δήλωσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος.

Ο ίδιος μιλώντας στο Kontra Chanel εξέπεμψε κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις σε ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Αναφερόμενος στη σφοδρότητα του β’ κύματος της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη ο Ν. Καπραβέλος δήλωσε ότι «στο νοσοκομεία μας είχαμε 70 ασθενείς που έχασαν την ζωή τους μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 230 ασθενείς εκτός και αυτοί δεν ήταν τελικού σταδίου που δεν είχαν καμία προοπτική».

Αυτό, όπως σημείωσε ο ίδιος συνέβη λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. «Η θνητότητα και η νοσηρότητα από την στιγμή που δεν έχει δίπλα σου εξειδικευμένο προσωπικό και δεν έχει και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας είναι αυξημένη».

«Δεν μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα διασποράς του κορωνοϊού διότι δεν κάνουμε τίποτα όσον αφορά στην ανίχνευση με τα πολλά τεστ και την απομόνωση των συμπτωματικών και ασυμπτωματικών πολιτών με αποτέλεσμα όλοι να κυκλοφορούμε να παίρνουμε μέτρα ή να χαλαρώνουμε μέτρα και να το παίζουμε κορώνα γράμματα πότε θα αυξηθεί και πότε θα μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων. Αυτό δεν είναι πολιτική υγείας» επεσήμανε ο ίδιος.

Τέλος, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στο σύστημα ακορντεόν που εφαρμόζεται στην οικονομία σχολίασε ότι «οι δυτικές χώρες έχουν και κάποια υγειονομικά συστήματα και μπορούν να παίξουν στα όρια του “κλείνω- ανοίγω”, στην Ελλάδα τα όρια του “κλείνω- ανοίγω” όταν δεν έχει Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ολέθρια είναι καταστροφικά δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών όπως κάναμε και στην Θεσσαλονίκη όταν πλέον το σύστημα κατέρρευσε».

Σχετικά Άρθρα