Γκλέτσος: Πάτησα στα όρια του “θύτη”, ζητάω συγγνώμη (vid)

 Γκλέτσος: Πάτησα στα όρια του “θύτη”, ζητάω συγγνώμη (vid)

Καλεσμένος του Αντώνη Σρόιτερ ήταν ο Απόστολος Γκλέτσος και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι καταγγελίες παρενοχλήσεων και βίας στον χώρο του θεάτρου. Ο ηθοποιός θέλησε να ξεκαθαρίσει πως τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι ο κανόνας τονίζοντας πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί στα νέα παιδιά η εντύπωση ότι ο χώρος του θεάτρου είναι ένα κολαστήριο.

«Είναι μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά υπάρχουν. Υπήρχε, υπάρχει και δυστυχώς θα υπάρξει. Ο τρόμος της ανεργίας κρατά κλειστά τα στόματα. Όταν πας σε μία οντισιόν λες “εμένα δεν θα μου τύχει” ή για μία κακή συνεργασία και λες “εντάξει θα την αντέξω” αλλά βλέπεις ότι δεν μπορείς να την αντέξεις. Και εμένα μου έχει τύχει κακή συνεργασία».

Για το αν το δέχτηκε ο ίδιος παρενόχληση έδωσε αρνητική απάντηση. Ωστόσο, δέχτηκε το φλερτ τα πρώτα χρόνια της καριέρας του και το εισέπραξε και θετικά.

«Άλλο το φλερτ και άλλο η παρενόχληση. Οι γυναίκες αυτές τώρα διεκδίκούν μία λύτρωση στη δημοσιότητα. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε μία συντριβή και μία “συγγνώμη”, να πάμε τα πράγματα παρακάτω, να μην φοβίζουμε και τους νέους ότι ο χώρος είναι ένα κολαστήριο».

Ο Απόστολος Γκλέτσος μιλώντας για δύο περιπτώσεις είπε ότι «δεν σκέφτηκα ότι ήταν εκμετάλλευση, αλλά ότι είμαι ωραίος γκόμενος».

Ο ηθοποιός μάλιστα, που μοιράστηκε και μία στιγμή όπου χρειάστηκε να παρέμβει για να προστατέψει μία συνάδελφό του, ανέφερε και δύο προσωπικές περιπτώσεις κατά τις οποίες ενδεχομένως πάτησε «στα όρια του θύτη»:

«Με αυτή την ευκαιρία πήγα προς τα πίσω και σκέφτηκα ότι ενδεχομένως κάποιες φορές να πάτησα τα όρια του θύτη. Και να ήμουν κι εγώ θύτης. Χωρίς να το καταλάβω ενδεχομένως ή έκανα ότι δεν το κατάλαβα. Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ένα κορίτσι που έρχεται να πει λίγες ατάκες, της λέει το βράδυ θα βγούμε, αυτή φοβούμενη μήπως χάσει το ρολάκι της ή θέλοντας και να μεγαλώσει τον ρόλο της… Εκεί είναι εκμετάλλευση καθαρά. Ναι, τώρα που το σκέφτομαι έχει συμβεί», αποκάλυψε για να προσθέσει αλλά και να απολογηθεί: «Εκείνη την ώρα δεν το σκέφτηκα. Το σκέφτηκα τώρα. Εκείνη την ώρα σκεφτόμουν ότι είμαι ωραίος γκόμενος.

Tώρα που το σκέφτομαι, σκέφτομαι ότι μπορεί να εκμεταλλεύτηκα αυτό το παιδί, που μπορεί να ήμουν και 10 χρόνια μεγαλύτερος και δεν μου αρέσει και καθόλου. Ζητάω συγγνώμη. Έχω δύο πράγματα συγκεκριμένα στο μυαλό μου από τότε. Δεν μου είπε κανείς κάτι. Αλλά τώρα το σκέφτομαι και λέω ότι αυτές οι δύο στιγμές μπορεί να ήταν έτσι. Κάποιες δύο ψυχές να καταπιέστηκαν και να μην το ήθελαν».

Παναγιώτης Δρίβας