Τουρκία: Σκληρή ανακοίνωση κατά των ΗΠΑ για τη στήριξη στους φοιτητές

 Τουρκία: Σκληρή ανακοίνωση κατά των ΗΠΑ για τη στήριξη στους φοιτητές

Το τουρκικό ΥΠΕΞ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησε στη χθεσινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους φοιτητές και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

«Να κοιτάξουν πρώτα τον εαυτό τους στον καθρέπτη» απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που στηλίτευσε τη συμπεριφορά των τουρκικών αρχών απέναντι στους Τούρκους φοιτητές και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Το τουρκικό ΥΠΕΞ, με ανακοίνωσή του, καλεί «ξένες δυνάμεις» να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας, προτρέποντάς τις μάλιστα να «κοιτάξουν πρώτα οι ίδιες τον εαυτό τους στον καθρέφτη».

Ερντογάν: “Ασύμβατο με τις τουρκικές αξίες το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ” – “Είστε φοιτητές ή τρομοκράτες”

«Το δικαίωμα στη συνάθροιση, τη διαμαρτυρία και την ελευθερία της έκφρασης είναι εγγυημένα από το σύνταγμα της Τουρκίας, αλλά τα δικαιώματα αυτά έχουν καταχραστεί μετά τη διείσδυση τρομοκρατικών οργανώσεων στις διαδηλώσεις», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε γραπτή του δήλωση.

«Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα για την περίπτωση μέτρα κατά αυτών των παράνομων πράξεων», αναφέρεται. «Συνιστούμε σε όσους προσπαθούν να δώσουν στη χώρα μας ένα μάθημα για τη δημοκρατία και το νόμο να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».

Σχετικά Άρθρα