Καμία αυστηροποίηση μέτρων στη Θεσσαλονίκη – Δηλώσεις Χαρδαλιά μετά τη σύσκεψη – Τι είπαν Χρυσοχοΐδης, Τζιτζικώστας (vid)

 Καμία αυστηροποίηση μέτρων στη Θεσσαλονίκη – Δηλώσεις Χαρδαλιά μετά τη σύσκεψη – Τι είπαν Χρυσοχοΐδης, Τζιτζικώστας (vid)

«Δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι πρέπει να τηρηθούν πιστά τα μέτρα για τον κορονοϊο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού».

«Η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. Είμαστε εδώ σήμερα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος, επισήμανε ότι σύμμαχος του ιού είναι ο συνωστισμός, κάνοντας έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων. «Ξέρουμε ότι έχετε κουραστεί και υπάρχει κόπωση», ανέφερε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες και στους επιχειρηματίες με μέτρα στήριξης.

Διευκρίνισε, δε, ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, όχι «έκρηξη», τονίζοντας ότι η σημερινή επίσκεψη του ιδίου και του Νίκου Χαρδαλιά έχει ως στόχο «να προλάβουμε νέα διασπορά και νέους κινδύνους».

«Κάθε νέο κρούσμα, κάθε νέα εισαγωγή στη ΜΕΘ, κάθε εισαγωγή σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο, εμποδίζει και αναστέλλει τους εμβολιασμούς, διότι το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι τον εμβολιασμό» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπενθυμίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα.

«Συμφωνήσαμε όλοι οι φορείς στην περεταίρω κλιμάκωση των ελεγκτικών μηχανισμών», ανέφερε από την πλευρά του περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας κάνοντας έκκληση έκκληση στους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, ώστε να αποφευχθεί η λήψη νέων «επώδυνων» μέτρων, που όπως ανέφερε «αυτή τη φορά θα λειτουργήσουν καταστροφικά για την οικονομία».