Επιβεβαιώνει ο Βατόπουλος: Δεύτερες σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 στην Αττική

 Επιβεβαιώνει ο Βατόπουλος: Δεύτερες σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 στην Αττική

«Είναι σαφές ότι το υγειονομικά σωστό είναι η ελαχιστοποίηση των επαφών των ανθρώπων και η εντατικοποίηση των εμβολιασμών» είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως διευκρίνισε για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων «εάν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει άμεσα», εξηγώντας ότι εάν προκριθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, τότε αυτό πρέπει και να γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ανατροπή με την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική – Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για κλειστά σχολεία ή λιανεμπόριο

«Όλα είναι στο τραπέζι προφανώς» είπε, εκτιμώντας πως η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με την γενικότερη κινητικότητα που παρατηρείται.

Ο κ. Βατόπουλος σχολίασε και τη σκέψη που υπάρχει για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, τρεις ώρες δηλαδή νωρίτερα από αυτό που επικρατεί τώρα. Ο καθηγητής είπε ότι η εφαρμογή είναι στο τραπέζι ωστόσο λαμβάνεται υπ’ όψιν η δυσκολία εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου λόγω του μεγάλου όγκου πολιτών στην Αθήνα.

Επισήμανε πως η εξέλιξη της πανδημίας είναι απρόβλεπτη και πολλές φορές εκρηκτική, επομένως πρέπει να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πριν από τις εξελίξεις.

Παραδέχτηκε ότι ένα ενδεχόμενο αυστηρότερο κλείσιμο δημιουργεί σκέψεις καθώς έχει μεγάλο κόστος, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

  • «Να εκτιμηθεί το κατά πόσο το άνοιγμα των Γυμνασίων επηρεάζει την κινητικότητα, με την έννοια του ότι τα παιδιά του Γυμνασίου πάνε μόνα τους στο σχολείο» δήλωσε ο καθηγητής. Ανέφερε πως θα μελετηθούν τα στοιχεία για το αν το άνοιγμα των Γυμνασίων επηρέασε όντως την επιδημιολογική εικόνα.

Ο καθηγητής εκτίμησε πάντως πως το άνοιγμα των δημοτικών δεν πρέπει να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα όσον αφορά την έξαρση του ιού.

«Και τα παιδιά κολλάνε» είπε, αναφέροντας πως δεν έχουμε σαφή εικόνα για το τι ισχύει για την μετάλλαξη.

Σχετικά Άρθρα