Πανεκπαιδευτικό: Χημικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (vids-εικόνες)

 Πανεκπαιδευτικό: Χημικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (vids-εικόνες)

Ðáíåêðáéäåõôéêü óõëëáëçôÞñéï åíÜíôéá óôï íÝï íïìïó÷Ýäéï ãéá ôçí ôñéôïâÜèìéá åêðáßäåõóç óôçí ÁèÞíá, ôçí ÐÝìðôç 4 Öåâñïõáñßïõ 2021. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Ενταση σημειώθηκε και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, μετά από εκείνο στη Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά», διαδηλωτές και διαδηλώτριες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνονται με πορεία προς τη Βουλή. Το μεσημέρι επικράτησε ένταση καθώς ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες σε διμοιρία ΜΑΤ, με την αστυνομία να κάνει χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης .

Ðáíåêðáéäåõôéêü óõëëáëçôÞñéï åíÜíôéá óôï íÝï íïìïó÷Ýäéï ãéá ôçí ôñéôïâÜèìéá åêðáßäåõóç óôçí ÁèÞíá, ôçí ÐÝìðôç 4 Öåâñïõáñßïõ 2021.
(EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και προβλέπει την παρουσία ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη λειτουργία των σχολείων και των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξε λίγο μετά τις 3 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Θεσσαλονίκη: Ενταση και μολότοφ στο συλλαλητήριο για την Παιδεία

Ένταση και μολότοφ επικράτησε στα στενά γύρω από την Καμάρα και τη Ρότοντα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου λαμβάνει χώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που περνά το υπουργείο Παιδείας.

Όμάδα ατόμων που φέρεται να πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο κατέβηκε από την Ιασωνίδου και επιτέθηκε σε αστυνομικούς.

Λίγο μετά το τέλος της πορείας κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με βόμβες μολότωφ και πέτρες και επιχείρησαν να μπουν στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Οι αστυνομικοί, που βρέθηκαν μεταξύ δύο πυρών, από ομάδα ατόμων που βρίσκονταν εντός του ΑΠΘ αλλά και από ομάδα που βρίσκονταν στα πάρκα της Μελενίκου, απάντησαν με ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές.

Σχετικά Άρθρα