Πάτρα: Αγωνία για τον 9χρονο με κοροναϊό – Παραμένει στη ΜΕΘ

 Πάτρα: Αγωνία για τον 9χρονο με κοροναϊό – Παραμένει στη ΜΕΘ

Aπό την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα νοσηλεύεται το 9χρονο παιδί που προσβλήθηκε από κοροναϊό, αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο με πνευμονία.

Ο 9χρονος δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο με τη μέθοδο του «high flow». Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που θα δείξουν εάν ο μικρός Μάριος έχει προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη, από την οποία φέρεται να είχε προσβληθεί και η μητέρα του παιδιού.

Για την πορεία της υγείας του παιδιού μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του, ο οποίος δήλωσε: «Σταθερά είναι το παιδί στη ΜΕΘ, δεν είναι διασωληνωμένος», ενώ αναφορικά με τη μητέρα του παιδιού, ο πατέρας ανέφερε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα και έχει βγει από την καραντίνα.

Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως τόσο η μητέρα του 9χρονου που είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας όσο και περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους του εν λόγω νοσοκομείου δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, από τους περίπου 1.300 εργαζόμενους, έχουν εμβολιαστεί λιγότεροι από τους μισούς (530) με το ιατρικό προσωπικό να έχει εμβολιαστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, το νοσηλευτικό περίπου στο 50%, ενώ πολύ λιγότεροι είναι οι διοικητικοί που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Παναγιώτης Δρίβας