Κοροναϊός: Έκαναν πάρτι σε σπίτι στο “κόκκινο” Λασίθι

 Κοροναϊός: Έκαναν πάρτι σε σπίτι στο “κόκκινο” Λασίθι

Τα κρούσματα στο “κόκκινο”, αλλά τα πάρτι συνεχίζονται στο Λασίθι. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σε ένα σπίτι στήθηκε ένα «κορονο-πάρτι» εν μέσω lockdown.

Ωστόσο, οι Αρχές έπειτα από σχετικές καταγγελίες πραγματοποίησαν έλεγχο και έκαναν… τσακωτούς τους παραβάτες. Στον ιδιοκτήτη του σπιτιού βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ ενώ στους παρευρισκόμενους βεβαιώθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπης μετακίνησης.

Καφενείο σέρβιρε σε πελάτες

Ακόμη μία επιχείρηση που παραβίασε τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για ένα καφενείο στα Χανιά όπου σέρβιρε σε καθήμενους πελάτες. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ!

Τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπης μετακίνησης

2.625 είναι οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν οι αρχές στην Κρήτη κατά τη χθεσινή ημέρα για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 114 άτομα που είχαν παραβιάσει τα μέτρα με τον κάθε πολίτη να πρέπει να καταβάλλει 300 ευρώ.

Μη χρήση μάσκας: 27 είναι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν για μη χρήση μάσκας τα οποία κατανέμονται ως εξής: 12 Ηράκλειο, 6 Λασίθι, 6 Χανιά και 3 Ρέθυμνο.

Άσκοπη μετακίνηση: 87 είναι συνολικά τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και κατανέμονται ως εξής: 55 στο Ηράκλειο, 14 στα Χανιά, 11 στο Ρέθυμνο, 5 στο Λασίθι και 2 στο ΒΟΑΚ.

Πηγή: cretapost.gr

Χρήστος Σταθόπουλος