Εμβόλιο AstraZeneca: Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν να μην χορηγείται στους άνω των 65 ετών

 Εμβόλιο AstraZeneca: Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν να μην χορηγείται στους άνω των 65 ετών

Όχι στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών αναμένεται να εισηγηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής, που συνεδριάζουν για την εξέταση όλων των διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων που αφορούν στο συγκεκριμένο εμβόλιο, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι συνάδελφοι τους στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και το Βέλγιο.

Αυτή η απόφαση δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε τροποποιήσεις ως προς το πρόγραμμα εμβολιασμού των πληθυσμιακών ομάδων. Ενδεχομένως ο γενικός πληθυσμός 18-59 ετών να μπορέσει να εμβολιαστεί ταχύτερα από τον αρχικό σχεδιασμό για να μπορέσει να επιτευχθεί η ανοσία.

«Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία διατύπωσαν επιφυλάξεις διατύπωσαν για την αποτελεσματικότητα του εν λόγω εμβολίου σε ηλικίες άνω των 65 ετών, καθώς το δείγμα από τις κλινικές μελέτες ήταν μικρό. Υπάρχει όμως προοπτική να γίνει μεγάλο, τόσο από τα αποτελέσματα και τις πληροφορίες από την Αγγλία, όσο και από την χορήγησή του στην Αμερική», είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό.