Θάνατος Βαλυράκη: Οι κινήσεις των αλιευτικών τη μοιραία ημέρα (vid)

 Θάνατος Βαλυράκη: Οι κινήσεις των αλιευτικών τη μοιραία ημέρα (vid)

Tις κινήσεις των αλιευτικών σκαφών από το λιμανάκι της Ερέτριας την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης αποτυπώνει βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που εξασφάλισε το Mega.

Η εικόνα των αλιευτικών να αναχωρούν από το λιμανάκι της Ερέτριας έρχεται σε αντίθεση με τις καταθέσεις δύο ψαράδων που ισχυρίζονται ότι την επίμαχη μέρα και ώρα δεν είχαν βγει από το λιμάνι.

Παράλληλα στα χέρια των αρχών, σύμφωνα με το Mega, βρίσκεται και φωτογραφία από ερασιτεχνικό drone που πετούσε στην περιοχή μεταξύ 11.30 και 12.00 το μεσημέρι και στο οποίο επίσης φαίνεται πως λείπουν σκάφη από την μπούκα του λιμανιού.

Οι δύο ψαράδες έδωσαν συμπληρωματικές καταθέσεις στους λιμενικούς, καθώς στις πρώτες καταθέσεις τους υποστήριξαν διαφορετικά πράγματα από αυτά που διαπιστώθηκαν σε φωτογραφίες και σε ερασιτεχνικό drone.

Εναντίον των δύο ψαράδων σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία, ωστόσο -σύμφωνα με εκτιμήσεις των λιμενικών- δεν σχετίζονται με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Tόσο το βίντεο ντοκουμέντο όσο και το φωτογραφικό υλικό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών που ερευνούν κάθε πτυχή της υπόθεσης θρίλερ και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά της αστυνομίας για περαιτέρω ανάλυση.

Ο πρώην υπουργός βρέθηκε νεκρός την Κυριακή 24 Ιανουαρίου κοντά σε σύμπλεγμα νησίδων απέναντι από την Ερέτρια, αφού φέρεται να έπεσε από το σκάφος του, με το οποίο είχε βγει για ψάρεμα στον Ευβοϊκό. Ο θάνατός του επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που πιθανόν του προκάλεσε η προπέλα του σκάφους του.

Αυτόπτης μάρτυρας είχε υποστηρίξει ότι αλιευτικό σκάφος βρέθηκε δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και ένα άτομο διαπληκτίστηκε μαζί του. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, το συγκεκριμένο σκάφος έφερε δύο γύρους από τη βάρκα του πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κυματισμό, που πιθανόν να ευθύνεται για την πτώση του στη θάλασσα.

Παναγιώτης Δρίβας