Θ΄ αφήσουν οι Γερμανοί την Λίβερπουλ να μπει στην χώρα για το Champions League; Αίτημα εξαίρεσης για την βρετανική ομάδα κατέθεσε η Λειψία

 Θ΄ αφήσουν οι Γερμανοί την Λίβερπουλ να μπει στην χώρα για το Champions League; Αίτημα εξαίρεσης για την βρετανική ομάδα κατέθεσε η Λειψία

Επίσημο αίτημα στις γερμανικές αρχές, προκειμένου να παράσχουν στην αποστολή της Λίβερπουλ εξαίρεση από την απαγόρευση εισόδου ταξιδιωτών από τη Μεγάλη Βρετανία, κατέθεσε η Λειψία.

Το συγκεκριμένο μέτρο, που ελήφθη προκειμένου να προληφθεί η διάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, έχει διάρκεια τουλάχιστον ως τις 17 Φεβρουαρίου, κι ενώ στις 16/2 η Λειψία πρόκειται να φιλοξενήσει τους πρωταθλητές Αγγλίας, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των “16” του Champions League.

Θύελλα και εντός ΝΔ από τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την εστίαση – Επιχείρηση αντιπερισπασμού με το ν/σ για τα Πανεπιστήμια – Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ

“Τη Δευτέρα ζητήσαμε μία εξαίρεση για την είσοδο της Λίβερπουλ στη χώρα. Είμαστε σε συζητήσεις με τις αρχές, τη Λίβερπουλ και την UEFA. Ελπίζουμε σε μία γρήγορη απάντηση, διότι πολλά εξαρτώνται από αυτήν” δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού συλλόγου, Τιλ Μίλερ.

Με τα ως τώρα ισχύοντα, η Γερμανία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε ταξιδιώτες προερχόμενους από χώρες με έξαρση μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, με μόνη εξαίρεση τους Γερμανούς πολίτες ή πολίτες που διαμένουν μόνιμα στη Γερμανία, καθώς και εξαιρετικά επείγουσες ιατρικές περιπτώσεις.

Δεν προβλέπεται καμία εξαίρεση για τον αθλητισμό, κάτι που, αν δεν αλλάξει, υποχρεώνει τη Λειψία να βρει άλλο, ουδέτερο έδαφος για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, διαφορετικά κινδυνεύει με μηδενισμό.

Μανώλης Δράκος