Προς παράταση των μέτρων στην Γερμανία:”Η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει τέλη Μαρτίου”

 Προς παράταση των μέτρων στην Γερμανία:”Η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει τέλη Μαρτίου”

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και μετά τα τέλη Μαρτίου θα ζητήσει ο Γενς Σπαν από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ώστε να συνεχίσουν να ισχύουν οι οικονομικές ενισχύσεις και οι ευέλικτοι κανονισμοί οι οποίοι συνδέονται με την αντιμετώπισή της.

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν θα ζητήσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) να χαρακτηρίσει την πανδημία του κοροναϊού και για το διάστημα μετά τις 31 Μαρτίου ως «επιδημία εθνικής σημασίας». Αυτό προκύπτει από νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει στη γερμανική Βουλή και βρίσκεται στη διάθεση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

#MeToo: Παρέμβαση Φιλιππίδη δια του δικηγόρου του: “Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ”- Υπαινιγμοί από Αναστασοπούλου-Καφετζόπουλο

«Η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει στα τέλη Μαρτίου. Προκειμένου να συνεχίσουν να υφίστανται οι πολυάριθμες οικονομικές ενισχύσεις και οι ευέλικτοι κανονισμοί για τη φροντίδα και την υγεία, πρέπει να παραταθούν νομικά», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο Reuters την Τρίτη.

«Αυτές οι ρυθμίσεις συνδέονται, όπως τα διαγνωστικά τεστ και οι κανονισμοί για τον εμβολιασμό, με την επιδημιολογική κατάσταση. Γι αυτό και επεξεργαστήκαμε, κατόπιν αιτήματος των κοινοβουλευτικών ομάδων του κυβερνητικού συνασπισμού, ένα ανάλογο νομοσχέδιο.

»Μόνο το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) μπορεί να καθορίσει και να τερματίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έπρεπε να γίνει έτσι και θα παραμείνει έτσι», τόνισε ο Σπαν  ενόψει των επιφυλάξεων του κοινοβουλίου να παραταθεί η κατάσταση ανάγκης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα