Θρίλερ με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Αυτός είναι ο πιλότος που αγνοείται

 Θρίλερ με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος – Αυτός είναι ο πιλότος που αγνοείται

Από το σημείο όπου διακόπηκαν το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή από την περιοχή των Μηλιωτάδων, άρχισαν οι έρευνες το πρωί της Δευτέρας για τον εντοπισμό του διθέσιου αεροσκάφους που απογειώθηκε από την Κοζάνη.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές, με το πρώτο φως της μέρας, βρέθηκαν επί ποδός.

Οι καιρικές συνθήκες είναι και σήμερα δύσκολες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, ο εκπαιδευόμενος πιλότος που αγνοείται και επέβαινε στο αεροπλάνο ονομάζεται Αμάρ Ιμπραχήμ. Πρόκειται για έναν από τους 100, περίπου, εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Το διθέσιο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί.

Η τελευταία επαφή του πιλότου με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Ιωαννίνων ήταν στις 12.28. Στην επικοινωνία αυτή ανέφερε το στίγμα του χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε βλάβη ή άλλο πρόβλημα.

Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό χειριστή. Στις κλήσεις του πύργου ελέγχου δεν υπήρξε απάντηση με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι αρχές και να σημάνει συναγερμός.

Το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χάθηκε ενώ πετούσε 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Σχετικά Άρθρα