“Ο Μπαρτομέου άφησε πίσω του καμένη γη. Ο Λαπόρτα ξέρει τι πρέπει να κάνει”

 “Ο Μπαρτομέου άφησε πίσω του καμένη γη. Ο Λαπόρτα ξέρει τι πρέπει να κάνει”

Ο Ζοάν Λαπόρτα είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την προεδρία της Μπαρτσελόνα και το libre.gr έχει όλο το ρεπορτάζ. 

Ο Καταλανός γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να μπορέσει να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και το έχει τονίσει πολλάκις. Η αλήθεια είναι ότι έχει προβεί σε αρκετές σημαντικές κινήσεις προκειμένου να πείσει το κοινό που θα ψηφίσει ότι είναι ο καταλληλότερος για τη συγκεκριμένη θέση. 

Από το πανό που κρέμασε δίπλα στο Μπερναμπέου για την υποψηφιότητά του μέχρι τις δηλώσεις που έχει κάνει για τον Μέσσι, όλα συνηγορούν στο ότι θα είναι ο νέος διοικητικός ηγέτης των “μπλαουγκράνα”. Εξάλλου, πρόκειται για μία θέση που του είναι γνώριμη καθώς εάν νικήσει στις εκλογές, θα είναι η δεύτερη θητεία του στην προεδρία της ομάδας της Βαρκελώνης. 

Πως η Ελλάδα έχασε τη Nike- Η σύνδεση με το σκάνδαλο της Folli Follie

Ο Λαπόρτα τόνισε αναλυτικότερα: 

«Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να κάνει  ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει στην ομάδα. Έχω ισχυρές ενδείξεις ότι και ο ίδιος θέλει να μείνει στην Μπαρτσελόνα. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα σταθερό πρότζεκτ από την ομάδα. Να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική και να μπορεί να διεκδικήσει το Champions League».

«Χθες (31/1) του έστειλα μήνυμα και τον ενθάρρυνα, του είπα να μην ασχολείται με όσα γράφονται. Όλοι θέλουμε να παραμείνει εδώ. 

Το να καταπατάς την εμπιστευτικότητα μιας ιδιωτικής συμφωνίας είναι έγκλημα κι αυτός που έχει την επιμέλεια ενός συμβολαίου είναι ο πρόεδρος, ο γενικός διευθυντής, η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού, οι νομικές υπηρεσίες και, όταν κατατεθεί, και το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι ήταν διαρροή, ελπίζω να μην είναι μέσα από την ομάδα. Ξέρω ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει το συμβόλαιο του Μέσσι, αλλά τη φορολογική δήλωση του».

Το libre.gr μίλησε με την έγκριτη Ισπανό δημοσιογράφο της Marca, Κριστίνα Ναβάρο η οποία μας τόνισε: 

“Ο Λαπόρτα ξέρει τι θέλει και ξέρει και πως να το πετύχει. Δεν τον χαρακτηρίζουν άδικα βασιλιά των διαπραγματεύσεων. Το θετικό είναι πως δεν είναι ένας ακόμα τεχνοκράτης που θέλει να αναλάβει τη διοικητική ηγεσία της ομάδας για να φτιάξει όνομα. Είναι ήδη αρκετά γνωστός και για τις επιχειρήσεις του και για την αγάπη του ως προς τον σύλλογο. Οπότε σίγουρα δεν θέλει να γίνει πρόεδρος γι’ αυτό το λόγο. 

Η αλήθεια είναι πως ο Λαπόρτα έχει δει την προεδρία της Μπάρτσα σαν μία ευκαιρία δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα οικονομικά και αγωνιστικά. Ακούγεται παράγενο αυτό που λέω αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Θεωρεί πως εάν καταφέρει να κερδίσει στις εκλογές θα έχει μία ευκαιρία για να φτάσει την ομάδα ξανά εκεί που ανήκει. Η Μπαρτσελόνα τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι στα επίπεδα που την έχει μάθει ο κόσμος. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι το οικονομικό και το διοικητικό και όχι το αγωνιστικό. Εάν λυθούν τα δύο πρώτα λύνεται και το τρίτο. Ωστόσο ο Μπαρτομέου άφησε καμένη γη πίσω γτου και κατέστρεψε τη σχέση της ομάδας με τον Μέσσι. Αυτό είναι αδιανόητο. Προσωπικά θεωρώ πως θα ήταν το χειρότερο σενάριο να φύγει ο Μέσσι από την ομάδα. Αγωνιστικά είναι ο ηγέτης της και οικονομικά είναι το ένα τρίτο των εσόδων της. Δεν συμφέρει τους Καταλανούς να κάνουν μία τέτοια κίνηση και ο Λαπόρτα το γνωρίζει. Και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να ανατρέψει την κατάσταση”. 

Νίκος Βόπης

Μανώλης Δράκος