ΚΙΝ.ΑΛ: Σχέδιο υπονόμευσης “βλέπει” η Γεννηματά- Οι δημοσκοπήσεις στο στόχαστρο

 ΚΙΝ.ΑΛ: Σχέδιο υπονόμευσης “βλέπει” η Γεννηματά- Οι δημοσκοπήσεις στο στόχαστρο

Συναγερμό έχουν σημάνει στην Χαριλάου Τρικούπη οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις και δεν είναι λίγα τα στελέχη εκείνα που βλέπουν πως πίσω από αυτές μπορεί να βρίσκονται κέντρα που επιχειρούν να υπονομεύσουν την αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής και την τακτική της Φώφης Γεννηματά, και να προωθήσουν την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου ως ηγετική λύση που θα φέρει το κόμμα πιο κοντά στη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη και να το καταστήσουν έμμεσα “συνιστώσα” του Κέντρου που ενδεχομένως θα κληθεί να συνεισφέρει ακόμα και στον σχηματισμό συγκυβέρνησης μετά από τις διπλές εκλογές (η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί με την απλή αναλογική).

Όπως διαπιστώνουν αρκετοί αναλυτές φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση (αλλά όχι μόνο) οι πολιτικές εξελίξεις οδηγούν τα πράγματα σε μία μάχη στο κέντρο του πολιτικού φάσματος. Οι τελευταίες μετρήσεις εμφανίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυριαρχεί στον χώρο αυτό, διαπιστώνονται, μάλιστα, τάσεις του εκλογικού σώματος που αν μη τι άλλο κινούνται στη σφαίρα της πολιτικής παραδοξότητας. Το γεγονός, δηλαδή, πως το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ υποστηρίζουν με πάθος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποσοστό μεγαλύτερο και από το 88% που είναι η απήχηση του πρωθυπουργού στο εκλογικό ακροατήριο της ίδιας της Ν.Δ (!), δεν πέρασε ασχολίαστο από την ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ξένοι στο ίδιο κόμμα Φώφη Γεννηματά και Ανδρ. Λοβέρδος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝ.ΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να καταγγείλει δημοσίως τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας δημοσκοπήσεων Metron Analysis Στράτο Φαναρά ότι η μέτρηση που δημοσιοποίησε προ ημερών είναι κατασκευασμένη. Τον προκάλεσε, δε, να του υποβάλει μήνυση, προφανώς διότι αισθάνεται βέβαιος για τις ανακρίβειες της συγκεκριμένης δημοσκόπησης. Για τους γνωρίζοντες την μακρά σχέση του δημοσκόπου με τον χώρο του παλαιότερου ΠΑΣΟΚ, από την εποχή της διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, η πρόκληση του Βασίλη Κεγκέρογλου δεν είναι μία στιγμή…οργής αλλά η αρχή μιας τακτικής της Χαριλάου Τρικούπη.

Και για να γίνει, προφανώς, ακόμα πιο σαφής ο κ Κεγκέρογλου επιτέθηκε στις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Κυρανάκη σχετικά με την επέτειο των Ιμίων. Ομού μετά του νέου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Μιχάλη Κατρίνη που αντικατέστησε τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Προς την ίδια κατεύθυνση αλλά πιο διακριτικά κινήθηκε και ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, κοινοβουλευτικός ιδιαίτερα προσεκτικός στον δημόσιο λόγο του και εξ εκείνων που αντιμετωπίζονται με μεγάλο σεβασμό στον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ. O κ. Καστανίδης προσέγγισε, βεβαίως, πιο πολιτικά τα …παράδοξα των δημοσκοπήσεων, αμφισβητώντας, όμως, την μετακίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο.

Μιλώντας στον Real fm, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ επέμεινε πως η κυβέρνηση κάνει σκληρή δεξιά στροφή (δεξιά με…πατέντα, όπως είπε), υποστηρίζοντας πως αυτό φαίνεται καθαρά και από το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για τα πανεπιστήμια. Αναφέρθηκε ειδικότερα και στο επίμαχο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και στο πλαίσιο που δημιουργείται για την παραπομπή φοιτητών στο …πειθαρχικό αλλά και την απαγόρευση χρήσης πανεπιστημιακών χώρων από φοιτητές.

Aλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ Παύλος Χρηστίδης έσπευσε να αναπαραγάγει την παρέμβαση στα social media του πρώην στελέχους του Ποταμιού και πλέον του ΚΙΝΑΛ Π. Καρκατσούλη.

Τις τελευταίες μέρες, άλλωστε, πυκνώνουν οι επιθέσεις στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ κατά της κυβέρνησης, κάτι που εκλαμβάνεται ως ένταση της τακτικής για σαφή αντιδεξιά γραμμή.

Οι δημοσκοπήσεις στο στόχαστρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, κεντρικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ έχουν ήδη εισηγηθεί στην Φώφη Γεννηματά να καταγγείλει δημοσίως το σχέδιο, όπως λένε, υπονόμευσης της αυτονομίας του κινήματος, με ειδική αναφορά , μάλιστα, στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση “εργαλειοποιεί” τις δημοσκοπήσεις. Εκείνο που ανησυχεί είναι πως καλλιεργείται η εντύπωση πως το εκλογικό ακροατήριο του κινήματος αποτελείται κατά μεγάλη πλειονότητα από ψηφοφόρους που βλέπουν θετικά την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επιθυμούν την προσχώρηση στον αστερισμό του…κέντρου υπό την ηγεμονία του πρωθυπουργού.

Οι ΠΑΣΟΚοι δείχνουν την πόρτα της εξόδου στη Γεννηματά • Η Άποψη

Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι καταλληλότερο πρόσωπο να ηγηθεί του ΚΙΝ.ΑΛ ως προνομιακός συνομιλητής της κυβέρνησης, σε αντίθεση με την Φώφη Γεννηματά στην οποία αναλυτές και στελέχη της Ν.Δ “χρεώνουν” τακτική προσέγγισης του Αλέξη Τσίπρα. Στο στόχαστρο βρίσκεται, άλλωστε, από μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στην κυβέρνηση και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επειδή θεωρείται πως ενισχύει την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κ. Γεννηματά είναι προβληματισμένη και οργισμένη με τις επιθέσεις που δέχεται και φαίνεται πως συμφωνεί πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση υπονόμευσής της. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να υπάρξει ηχηρή παρέμβαση το αμέσως επόμενο διάστημα.