Ινφαντίνο: “Γεμάτα γήπεδα στο Μουντιάλ του 2022, αλλιώς το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο”

 Ινφαντίνο: “Γεμάτα γήπεδα στο Μουντιάλ του 2022, αλλιώς το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο”

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο τόνισε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα διεξαχθεί με γεμάτα γήπεδα. Επίσης ανακοίνωσε ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι στις ομάδες προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι ένα απίστευτο Μουντιάλ, θα έχει την ίδια μαγεία και θα ενώσει τον κόσμο» τόνισε ο «ισχυρός άνδρας» της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας σε μία τηλεδιάσκεψη στην Γενεύη και συνέχισε: «Θα επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να βρισκόμαστε. Οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ανήκουν σε ομάδες προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού», πρόσθεσε.

Πως η Ελλάδα έχασε τη Nike- Η σύνδεση με το σκάνδαλο της Folli Follie

«Η προτεραιότητα των εμβολίων είναι βέβαια για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και όχι για τους υγιείς εργαζόμενους. Αυτό είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μας. Δεν σκέφτομαι, ούτε σκεφτόμαστε ότι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε τέτοιου είδους διαδικασία», τόνισε ο Ινφαντίνο στη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου.

Το Μουντιάλ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Κατάρ το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022 με τη συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων. «Ο κορονοϊός θα έχει νικηθεί μέχρι τότε. Εάν σε δύο χρόνια δεν θα βρισκόμαστε εκεί, τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA.

Υποστήριξε ακόμη: «Πιστεύω ακράδαντα πως θα γίνει ένα υπέροχο τουρνουά, μαγικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Θα ενώσει τον κόσμο, θα το ευχαριστηθούν όλοι, όλοι μας. Πρέπει και να επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμαστε, εκεί που πρέπει να βρισκόμαστε, με γεμάτα γήπεδα».

Πηγή: ert.gr

Μανώλης Δράκος