“Χαμόγελο του Παιδιού”: Ανησυχητική αύξηση της παιδικής κακοποίησης εν μέσω lockdown

 “Χαμόγελο του Παιδιού”: Ανησυχητική αύξηση της παιδικής κακοποίησης εν μέσω lockdown

Αρνητικό αντίκτυπο στις ζωές των παιδιών από το lockdown, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο OPEN ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης πήρε ανησυχητικές διαστάσεις στις περιόδους της καραντίνας, κυρίως μέσω κάποιων εφαρμογών στο Διαδίκτυο, στις οποίες επιτήδειοι παραπλανούν τα μικρά παιδιά.

Ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για «βραδυφλεγείς βόμβες», ενώ τόνισε πως από τη στιγμή που τα παιδιά απαραίτητα περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους για την τηλεκπαίδευση, δημιουργούνται προβλήματα, από το bullying που έχει ξεφύγει από τα όρια του σχολείου και «έχει διασπαρεί σε όλο το Διαδίκτυο», μέχρι τις περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης από επιτήδειους που προσεγγίζουν ανήλικους με σκοπό να τους βλάψουν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για τον μέσο όρο ηλικίας των παιδιών που εξαπατώνται από τους διάφορους επιτήδειους, σημειώνοντας πως αυτός πέφτει και έκανε αναφορά σε περίπτωση 11χρονων κοριτσιών που πείστηκαν να γδυθούν μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή τους, ώστε να περάσουν από κάστινγκ για εκπομπή!