Ανησυχία στην Πάτρα : Πολλά κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

 Ανησυχία στην Πάτρα : Πολλά κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Μεγάλη είναι η διασπορά του κοροναϊού στην Αχαΐα ενώ στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» επιβεβαιώθηκαν κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία τα ενεργά κρούσματα στην Περιφέρεια της Αχαΐας ανέρχονται στα 219, εκ των οποίων τα 183 στην Πάτρα, ενώ η μέση ηλικία των κρουσμάτων διαμορφώνεται στα 45 έτη (44,94).

Δείτε τους σχετικούς πίνακες

pinakas 1 axaia

Τα εργαστήρια τεκμηρίωσαν ότι ο ιός που διαχύθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέα» τον Ιανουάριο ήταν μεταλλαγμένη εκδοχή του κορονοϊού της Βρετανίας.

Έκτακτη σύσκεψη με Κικίλια: Τι αποφασίστηκε για το “τρίτο κύμα” της πανδημίας

Αυτή είναι και η εξήγηση της ταχείας διασποράς του ιού σε πρόσωπα που παίρνουν σχολαστικά μέτρα προστασίας (12 γιατροί και νοσηλευτές).

«Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε», είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Αννα Μαστοράκου.Οπως είναι γνωστό, ο μεταλλαγμένος ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και παρουσιάζει υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας σε σχέση με τη «συμβατική» εκδοχή του.
Η πληροφορία προβλημάτισε πολύ τον υγεινομικό κόσμο, γιατί πιθανή διασπορά του μεταλλαγμένου ιού στην ευρύτερη κοινότητα της περιοχής είναι μια πολύ κακή συνθήκη για τον Φεβρουάριο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοωρόπουλος, δήλωσε:«Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα στην Α’ Παθολογική μας έκανε εντύπωση η υπερβολικά γρήγορη μεταδοτικότητα του ιού. Άμεσα προχωρήσαμε, παράλληλα με την λήψη μέτρων για τον έλεγχο και περιορισμό της διασποράς, σε έλεγχο για μεταλλάξεις στέλνοντας τα δείγματα για γονοτύπηση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα, όπου και φάνηκε ότι πρόκειται για την βρετανική μετάλλαξη του ιού. Το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση. Αυστηροποιούμε τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα και τονίζουμε την αναγκαιότητα εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού».