Δημόπουλος στη RealNews: Να προμηθευτούμε εμβόλια από Κίνα και Ρωσία εφόσον τηρούν τις προδιαγραφές

 Δημόπουλος στη RealNews: Να προμηθευτούμε εμβόλια από Κίνα και Ρωσία εφόσον τηρούν τις προδιαγραφές

Την πρότασή του να προμηθευτεί η Ελλάδα εμβόλια από την Κίνα και την Ρωσία, εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, καταθέτει με συνέντευξή του στη Real News ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος που είναι και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπ. Υγείας.

Με τον προβληματισμό για την ανεπάρκεια εμβολίων να εντείνεται εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά και τη σύγκρουση με την Astra Zeneca, ολοένα και περισσότερες χώρες στρέφονται προς άλλες εταιρείες, ακόμα και εκτός ΕΕ. Η Ουγγαρία έχει ήδη συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Τσεχία. Η Γερμανία συζητά επίσης με τη Μόσχα και ο Γερμανός υπ. Υγείας Γενς Σπαν είπε χθες πως η χώρα του στρέφεται προς την προμήθεια επιπλέον εμβολίων -χωρίς να διευκρινίσει από που- διότι θεωρεί πιθανό να απαιτηθεί επιπλέον εμβολιασμός του πληθυσμού για την επόμενη χρονιά.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να παραδώσει 100.000.000 δόσεις του Sputnik V στην ΕΕ μετά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Real News

Σχετικά Άρθρα