“Νέα μέτρα μέσα στην εβδομάδα εφόσον χρειαστεί” – Δηλώσεις Γεωργιάδη

 “Νέα μέτρα μέσα στην εβδομάδα εφόσον χρειαστεί” – Δηλώσεις Γεωργιάδη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο, αυστηρότερο lockdown, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, άφησε ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων περιορισμών σε διάφορες περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο «κόκκινο», μεταξύ των οποίων και η Αττική.

«Αν χρειαστεί, θα παρέμβουμε και νωρίτερα από τη μία εβδομάδα» ξεκαθάρισε, συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αποκάλυψη libre για τα κρούσματα: Παρατεταμένο lockdown στην Αττική για να μη γίνει Θεσσαλονίκη – Βουλιάζει η οικονομία – Σε απόγνωση οι έμποροι

Όπως είπε ο ίδιος, στο «τραπέζι» για όποια απόφαση τίθενται τα επιδημιολογικά δεδομένα και επεσήμανε ότι εάν η πορεία της πανδημίας πάει προς τα επάνω, «αυτομάτως» θα ληφθούν μέτρα, ενώ αν πάει προς τα κάτω, «θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία».

Άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης, είχε διαμηνύσει και χθες πως αν αυξηθούν τα κρούσματα, μπορεί να κλείσουν και τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, καθώς όπως εξήγησε, μιλώντας στον ANT1, κάθε απόφαση που λαμβάνεται έχει έναν αστερίσκο, δηλαδή την τυχόν επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, που θα οδηγήσει σε επαναξιολόγηση των δεδομένων.

Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, άφησε και ο ίδιος ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

«Το βασικό είναι ότι στην Αττική είδαμε μία αύξηση γύρω στο 40%-50% στον αριθμό των νέων διαγνώσεων, η οποία σε αυτή τη φάση φαίνεται ήπια, αλλά θέλουμε να δούμε πού βρίσκεται, πού κινείται. Και επειδή τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι, να σας πω έτσι την παρομοίωση, ένα μεγάλο πλοίο το οποίο άμα πάρει μπρος δύσκολα σταματάει, θέλουμε να δούμε την επιβράδυνση μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Γιατί αν ξεκινήσει η Αττική και μπει σε μία πιο γρήγορη ταχύτητα, τότε θα πρέπει να πάρουμε ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Οπότε παίρνουμε πιο ελαφριά μέτρα σε αυτή τη φάση, για να επιβραδύνουμε την κατάσταση. Κοιτάμε, βέβαια, πώς θα κινηθεί την επόμενη εβδομάδα και αναλόγως, όπως είπε και ο υπουργός, αν υπάρχει επιδείνωση θα πάρουμε και άλλα πιο σκληρά μέτρα» τόνισε συγκεκριμένα.