Κατάργηση sms στο 13033: Μήνυμα στο e-katanalotis με ελεγχόμενη διάρκεια για αγορές

 Κατάργηση sms στο 13033: Μήνυμα στο e-katanalotis με ελεγχόμενη διάρκεια για αγορές

Μετά τις εικόνες κοσμοσυρροής εξετάζονται νέα μέτρα ώστε να αποφεύγονται τα αλλεπάλληλα sms στο 13033. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται οι καταναλωτές που θέλουν να μεταβούν σε εμπορικά καταστήματα, να στέλνουν μήνυμα στην πλατφόρμα e-katanalotis μαζί με την ώρα αναχώρησης και την προβλεπόμενη ώρα επιστροφής.

Και αυτό, διότι εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής, οι πολίτες στέλνουν αλλεπάλληλα SMS στο 13033, προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους εκτός σπιτιού και δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Οριστικές αποφάσεις πάντως, δεν έχουν ληφθεί και όλα τα σενάρια θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Το δεύτερο πρόβλημα που προβληματίζει είναι ο ρυθμός παράδοσης των εμβολίων. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι παραδόσεις από την Pfizer ήταν ήδη μειωμένες την περασμένη εβδομάδα κατά 19%.

Η συμφωνία που έχει κάνει η χώρα μας προβλέπει ότι από το σύνολο των 25 εκατομμυρίων δόσεων που της αναλογούν, θα πάρει 4,7 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer, 7,1 εκατομμύρια από την AstraZeneca (Oxford), 4,7 εκατομμύρια από την Johnson & Johnson και μόλις 1,8 εκατομμύριο δόσεις από την Moderna. Οι δύο τελευταίες εταιρείες, ωστόσο, δεν έχουν πάρει ακόμα έγκριση από την Ε.Ε, με την AstraZenecca να περιμένει το πράσινο φως στις 29 Ιανουαρίου και την Jonson & Jonson να το αναμένει τον Μάρτιο.

Σχετικά Άρθρα