Κριτική Εξαδάκτυλου: “Αργός ο ρυθμός εμβολιασμού, αγανάκτηση στους γιατρούς- Να ενταχθούν στο σύστημα και 20.000 ιατρεία”

 Κριτική Εξαδάκτυλου: “Αργός ο ρυθμός εμβολιασμού, αγανάκτηση στους γιατρούς- Να ενταχθούν στο σύστημα και 20.000 ιατρεία”

Κριτική για τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμού του πληθυσμού άσκησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας Αθ. Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας πως αυτό δεν οφείλεται μόνο στην επάρκεια εμβολίων αλλά και στον τρόπο που γίνεται.

Μιλώντας στον Realfm και στην εκπομπή των Σεραφείμ Κοτρώτσου και Πάνου Αμυρά, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως θεωρεί λάθος το γεγονός πως δεν έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό εμβολιασμού των πολιτών και οι 20.000 ιδιώτες γιατροί και ιατρεία. “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να εμβολιάζουν οι γιατροί που ούτως ή άλλως κάνουν εμβόλια στα παιδιά ή στους ενήλικες και έχουν την υποδομή. Έπρεπε να είχαν ενταχθεί από τον Δεκέμβριο. Και εάν αυτό είναι ίσως λίγο δύσκολο λόγω του ότι το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να κρατείται στους μείον 70 βαθμούς, το γεγονός ότι επί πέντε ημέρες μπορεί να κρατηθεί σε μικρότερη θεσμοκρασία επιτρέπει να το κάνουν και οι ιδιώτες γιτροί. Αλλά στα άλλα εμβόλια είναι ακόμα ευκολότερο”.

Ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε άστοχη και ακατανόητη την απόφαση να μην επιτρέπεται το ψάρεμα και το κυνήγι και τόνισε πως ο ίδιος είχε διαφωνήσει με αυτή την απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής.

Την διαφωνία του για τους ρυθμούς εμβολιασμού εξέφρασε και με ανάρτησή του στο twitter:

Σχετικά Άρθρα