Ινδία: Πυρκαγιά με νεκρούς στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων

 Ινδία: Πυρκαγιά με νεκρούς στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τεράστια πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο Serum Institute of India (SII), τη μεγαλύτερη μονάδα παρασκευής εμβολίων στον κόσμο, που βρίσκεται στη δυτική Ινδία, στην πόλη Πούνε.

Την απώλεια των πέντε πολιτών από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πούνε, Μουρλιντχάρ Μοχόλ, ενώ συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντάρ Πουναουάλα.

«Σήμερα είναι μια εξαιρετικά θλιβερή ημέρα για όλους μας στο Serum Institute στην Ινδία. Δυστυχώς, υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε», σημείωσε ο Αντάρ Πουναουάλα, CEO και ιδιοκτήτης της εταιρείας, που προσέφερε αποζημίωση 34.000 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων.

Πυκνοί καπνοί έβγαιναν νωρίτερα από το Serum Institute (SII) στο Πουν της Ινδίας, όπου παράγονται εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca για τη νόσο Covid-19. Υπεύθυνος από τη μονάδα αυτή υποστήριξε ότι δε θα επηρεαστεί η παραγωγή των εμβολίων, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κατά πάσα πιθανότατα σε ανεγειρόμενο κτίσμα στην τεράστια μονάδα. Οι Αρχές, ωστόσο, δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Στο SII, παράγονται εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί για την Ινδία, για τις ανάγκες της πολυπληθούς χώρας -όπου καλπάζει η πανδημία- αλλά και για αδύναμες οικονομικά χώρες. Η εταιρεία ετοιμάζεται επίσης για την παραγωγή ενός εμβολίου που ανέπτυξε η αμερικανική Novavax Inc.

Σχετικά Άρθρα